Karlskoga Wolves roster 2011

Nu har även Karlskoga lagt upp sin roster på sin hemsida så nu saknas bara spelarinfo från Ulricehamn, sen är hela västra uppdaterat och klart.

Om man kikar på deras offensiva positioner ser man att de finns ordentligt med spelarmaterial där. Inte en enda av de totalt 7 spelarna som spelar på linjen är nykomlingar från i år utan alla har minst 1 års erfarenhet. Den totala erfarenheten uppgår till och med till 42 år!
Även på RB/FB sidan är det erfarna grabbar som ställer upp. De 4 spelarna har 7-9 års erfarenhet vardera, och just erfarenhet är ju en faktor som faktiskt kan vara helt avgörande i D1 fotboll. Detta bör vara den RB/FB kår i hela ligan som spelat fotboll längst.
Wolves QB, Jesper, gör sitt 5 år på planen men sitt andra år som QB. Han visade redan förra året att han kunde både springa och passa och jag antar att han slipat på samtliga detaljer till den här säsongen och bör vara en spelare att räkan med.
När man sen slänger ett öga på den 5 man starka WR-truppen hittar man en gemensam nämnare. Den spelare som har spelat fotboll längst av dessa har hela 1 års rutin, de övriga 4 började spela fotboll i år. Detta behöver absolut inte betyda något men man funderar ju över vart majoritet av spelen kommer att spelas, på marken (31 år) eller genom luften (1 år). Om man däremot kikar på vilka spelare som spelar mest så är det ju helt klart så att WR-truppen kommer vara fräschast då endast en av dem ”dubblar” och spelare på båda sidorna av bollen. Även de faktum att om man spelat 7-9 års fotboll så kanske man även blivit lite till åren och inte orkar spela konstant i 4 quarters och prestera på topp.
Ser man på helheten så finns det gott om erfarna spelare över hela planen, och spelare som vet vad som krävs för att vinna.

Efter den kalldusch de fick i första omgången mot Marvels lär de inte vara roliga att möta i omgång två då de lär vara ute efter revansch!

Namn Position O Position D
Linus Gabriel WR
Tobias Holmberg WR DB
Niklas Hallstensson WR
Jonas Lassuri WR
Erik Pettersson WR
Niklas Westermark RB LB
David Israelsson RB LB
Oskar Thalberg RB FS
Jesper Jatko QB DB
Gustav Englund OL LB
Rickard Therus OL
Mikael Boström OL DL
Daniel Karlsson OL DL
Niklas Johansson OL LB
Patrik Boström OL DL
Patrik Augustsson OL DL
Tobias Jatko FB DB
Jonas Gunnarsson DB
Jimmy Fraberger LB
Klas Jusonius DL

Om man räknar ut hur den genomsnittliga Wolvesspelaren är så blir det en 183 cm lång och 92 kg tung person som spelat fotboll i 4 år.