The Catch presenterar preliminär laguppställning

En ny spännande säsong närmar sig. Med bara drygt två månader kvar till seriepremiären är det full fart runt om i landet där lagen intensifierar förberedelserna inför säsongen. I Superserien har det kommit många nyheter om nyförvärv, Silk Top Lace Wigs importer och övergångar den senaste tiden. Rimligen har vi dock mycket kvar att rapportera om innan silly season är över.

Ungefär samtidigt med seriestarten firar The Catch två år. Det var nämligen i mars 2010 som vi drog igång verksamheten. Sedan dess har vi haft drygt 600 000 sidvisningar på 300 000 besök av hela 45 000 unika besökare. Smått fantastiska siffror som visar att vi fyller en funktion. Vi strävar dock ständigt efter att bli bättre. Precis som klubbarna jobbar också vi på The Catch med att formera laget inför säsongen. Nedan Straight Wigs hittar ni några av dem som vi hoppas kommer att skriva om amerikansk fotboll under året.

 Rachid Belkacem

Tillsammans med Dennis Stockblom var Rachid den som för två år sedan drog igång The Catch och fortfarande är han den som håller sidan under armarna med sitt engagemang och sitt tekniska kunnande. Rent fotbollsmässigt ståtar han med förstklassiga meriter efter att ha spelat defensiv back i landslaget och vunnit några säckar med SM-guld med Stockholm Mean Machines. I år, liksom under 2011, kommer han att ses på Uppsala 86ers sidlinje som defensiv koordinator. Tiden kommer därmed inte att räcka till för något mer omfattande skrivande men väl till att lägga upp de pressmeddelanden som strömmar in till redaktionen under säsong.

 

Mattias Blomgren

Att det spelas amerikansk fotboll i Nyköping är till stor del Mattias förtjänst. Tidigt 90-tal var Mattias en av dem som var med och drog igång Nyköping Baltic Beasts efter att ha spelat boll på high school i USA. Sedan dess har han hunnit med att hjälpa laget i många funktioner såsom tränare, styrelseordförande, kassör, domaransvarig, webmaster, med mera. Den aktiva spelarkarriären avslutades faktiskt först under säsongen 2011. Kärleken till sporten, eller ”det är ett virus som inte går ur kroppen” som Mattias själv beskriver det, försvinner dock inte bara för att skorna lagts på hyllan. Som ungdomstränare i Beasts U-13 satsning försöker han föra vidare sporten till sina två söner, och han kommer även försöka finna tid till att bevaka spelet i Division 1 Östra här på The Catch under 2012.

Gustaf Hallgren

Gustaf har bakgrund från Uppsala 86ers där han spelat och coachat under många säsonger. Sedan ett par år bor och verkar han dock i Skåne. Senaste aktiva posten var i Carlshamn Oakleaves som han var med och tränade säsongen 2009. I år kommer han inte att coacha utan istället hålla ett öga på Division 1 Södra som på förhand ser ut som ett veritabelt getingbo med flera starka lag som aspirerar på seriesegern. Med sin spelarbakgrund känner Gustaf alla delar av spelet. De enda positioner han inte spelat själv är nämligen quarterback och kicker!

 

Garry Nilsson

Trubaduren, whiskeykännaren och livsnjutaren Garry Nilsson behöver egentligen ingen närmare presentation. Garry har inte missat en säsong sedan sent 80-tal och har alltsedan dess varit Sveriges fotbollsreporter Nummer 1. Först som som redaktör på Extrapoint då det begav sig och därefter som webmaster på SAFF under många år. På förbundets hemsida har han bland annat publicerat något hundratal matchrapporter genom åren. Det Garry inte vet om sporten är inte värt att veta och vi är otroligt glada över att kunna räkna in honom som skribent här på The Catch.

 

Johan von Zweigbergk

I början av 90-talet hade Johan en kort och rätt medioker spelarkarriär i Nyköping Baltic Beasts. Den tiden efterlämnade dock ett glödande fotbollsintresse som de senaste åren resulterat i en del skrivande här på The Catch. Som bosatt i Schweiz sedan maj 2011 följer han numera sporten på distans via matchfilmer och dammsugande av Internet. Förutom att publicera en och annan intervju fortsätter Johan att administrera våra fasta inslag kring Superserien såsom Veckans Spelare och Superseriepanelen.

 

Andreas Östlund

Precis som sin ständiga trätobroder Garry Nilsson har Andreas Östlund lång erfarenhet inom sporten. Tillsammans med Nilsson var han med om att dra igång klassiska Knifetown Gallants under tidigt 90-tal. Sedan dess har Andreas verkat som framgångsrik tränare i flera lag, framförallt i Uppsala 86ers men också i Solna Chiefs och senast som defensiv koordinator i Tyresö Royal Crowns. Därutöver fortsätter Andreas att vara en mycket framgångsrik flag footballspelare. Vid sidan om det skrivande vi ser fram emot här på The Catch skriver Andreas också på sin egen blogg: The truth, or almost close to the truth.

Vill du vara med och skriva på The Catch?

Vi är fantastiskt glada över att kunna presentera denna kvalificerade skribentuppställning. Men det finns gott om plats för fler. Ser du många matcher i någon av juniorserierna? Planerar du följa damernas seriespel? Kommer du att se matcher i Division 1 Norra? Eller är du intresserad av att skriva om någon annan serie eller om något annat inom sporten?

Hör i så fall av dig på mail[snabelA]thecatch.se. Du förbinder dig inte till någonting utan skriver när du vill, hur långt eller kort du vill, och om vad du än vill som har med amerikansk fotboll att göra. Du behöver inte känna att du måste vara fullfjädrad skribent, alla är vi glada amatörer som lägger en del av vår fritid på att skriva om en sport vi gillar. Så tveka inte utan greppa tangentbordet och kontakta oss så får du inlogg och lite hjälp på traven för hur man publicerar inlägg här på The Catch.