Player of the Week – Week 4

Tre matcher spelades förra veckan varav det finns stats att tillgå från två. I det underlag som finns har vi dock hittat två prestationer som sticker ut. Nedan hittar ni redaktionens val av Player of the Week.

Offensive Player of the Week

Bassuener

Matt Bassuener, quarterback

Uppsala 86ers

Passing: 25/42-283 yards, 3 TD, INT

Rushing:  16-107 yards, TD

Matt Bassuener gjorde efterlängtad debut i Uppsala i matchen mot Kristianstad. Även om allt inte flöt felfritt redan från första spelet visade Bassuener fin kemi med Amat Jobe och Fabian Söderberg som båda noterades för nio mottagningar var. Vidare var Bassuener ett vasst vapen på marken och skapade över 100 yards med fötterna. Sammantaget en debut som bådar gott för Uppsalas del och som den här veckan räckte för att få utmärkelsen Player of the Week.

 

Defensive Player of the Week

12_markuswestman

Marcus Westman, linebacker

Tyresö Royal Crowns

8,0 tackles, 1,5 TFL, 0,5 sack

Tyresö har spelat mycket bra defense hittills under säsongen och matchen mot Örebro var inget undantag. Royal Crowns gjorde ett kanonjobb på defense och höll Black Knights till i snitt 2,5 yards per springspel, tog två interceptions och gjorde fyra sacks. Många spelare på försvaret gjorde starka prestationer men en som stack ut lite extra var Marcus Westman som satte tonen med fyra tacklingar redan i första kvarten. Westman höll stilen matchen i genom och gjorde spel gång på gång. I hård konkurrens med flera andra Tyresöförsvarare tog Marcus Westman hem utmärkelsen Player of the Week den här veckan.