Betta på amerikansk fotboll?

Andrew Selway, Arlanda Jets
Andrew Selway, Arlanda Jets

Årets Superseriesäsong går mot ett rafflande slut. Till skillnad mot de senaste säsongerna känns slutspelet helt ovisst. Vi vet nu att Tyresö möter Örebro och att Uppsala tar emot Carlstad hemma på Studenternas. Roligt nog känns inget av slutspelslagen helt chanslöst och det ser ut som om vi kan hoppas på två riktigt spännande semifinaler. Tipsen har flugit genom luften och det lär fortsätta att tippas flitigt ju närmare vi kommer slutspelet.

David Ingram, Örebro Black Knights

 För den som följer en sport är ju just spekulerandet och tippandet en viktig och oumbärlig del. Man vrider och vänder på kända och gissade fakta, lyssnar på experterna och surrar med bekanta om hur det borde gå. Aldrig har det väl funnits så mycket förhandsinformation om Superserien som just i år. Förutom den bevakning vi haft här på SFN med poddar, paneler och reportage har de flesta lag vinnlagt sig om att publicera ordentliga och välskrivna previews och ett par lag som Örebro och STU har också haft inspelade inslag inför sina matcher.

Aldrig har vi väl heller haft samma publika intresse som i år. Så här långt har drygt 20 000 personer hittat till arenorna för att se Superseriematcher. Därutöver har många tusen sett matcherna via nätet. Livesändningarna av matcherna på Internet kan vara det bästa som hänt för att öka intresset. Fem av åtta lag har sänt samtliga hemmamatcher och som Sveriges främsta medialag har Örebro också ordnat sändningar av ett par bortamatcher.

Tyler Eckenrode, STU Northside Bulls

Otroligt mycket går åt rätt håll när det gäller amerikansk fotboll i Sverige. Inte minst den växande vurmen för NFL och sändningarna på TV10 har gett en skjuts som resulterat i ett enormt ökat intresse främst bland de yngre juniorlagen. Det finns fortfarande en del problemområden som den skiftande kvaliteten i U19-lagen samt den relativt svaga serienivån under Superserien med få lag. Men kan vi bygga vidare på det intresse som finns går amerikansk fotboll i Sverige mot en ljus framtid.

Frågan är vad man skulle kunna göra för att ytterligare öka intresset. En idé som dykt upp skulle kunna vara möjligheten att betta på matcherna i Superserien. Vissa år har man inför säsongen kunnat tippa vem som tar SM-guld på olika spelsajter och ett par år har också SM-finalen funnits med på Svenska Spels Oddset. Men annars är det tunnsått med möjligheter. Även om sporten i sig själv innehåller mycket spänning kan betting ändå vara en ingrediens som skulle kunna öka intresset ytterligare. För många idrotter är ju möjligheten att satsa en slant något som i hög grad bidragit till ökat intresse. Den svenska vurmen för engelsk ligafotboll uppstod ju exempelvis tack vare Tipsextra. Och travsporten skulle nog föra en ganska tynande tillvaro om det inte vore för spelandet.

Dan Selway, Tyresö Royal Crowns

Den som vill betta på amerikansk fotboll är huvudsakligen hänvisad till NFL. Och här finns det i gengäld en uppsjö av olika alternativ. Som tur är finns sajter på nätet som kan guida en lite ibland alla hundratals sidor och berätta om för- och nackdelar med olika sidor, om de ens har betting på NFL och var man får bäst valuta för sina insatta pengar. För den som inte orkar leta kan Betsafe vara ett vettigt alternativ som också erbjuder spel på NFL.

Vem vet, om tillräckligt mycket spel från Sverige dyker upp på amerikansk fotboll på spelsajterna kanske möjligheten för betting också på Superserien uppstår.

Comments