Player of the Week – Week 6

Efter några slöa sommarveckor kom redaktionen plötsligt till insikt om att vi ligger efter med att utse Player of the Week. Idag redovisar vi vår val för omgång sex och vi återkommer med veckans spelare för omgång sju lite senare.

När det gäller våra val i omgång sex så hittar vi båda spelarna i Carlstad Crusaders som vann en övertygande seger mot STU Northside Bulls.

Offensive Player of the Week

CC - Anders Hermodsson

Anders Hermodsson, quarterback

Carlstad Crusaders

Passing: 23/46-346 yards, TD, INT

Rushing: 13-89 yards, 2 TD

Anders Hermodsson kan se tillbaka på en mycket bra säsong så här långt. Matchen mot forna lagkamraterna i STU var inget undantag. Hermodsson spelade stabilt med få misstag och producerade stora siffror både i luften och på marken. Huvudkonkurrenten till utmärkelsen var också en korsriddare. Receivern Fredrik Isaksson hade en magisk dag när han fångade hela 15 passningar för 153 yards. Två mycket starka prestationer och redaktionen hade visst huvudbry innan vi valde att ge nådiga nicken till Hermodsson som Player of the Week.

Defensive Player of the Week

CC - Olof Eriksson

Olof Eriksson, defensive back

Carlstad Crusaders

2,5 tackles, 2 INT, 3 pass deflections

Olof Eriksson är ett namn som dyker upp i varje seriös ranking av Superseriens bästa defensiva backar. Eriksson har under flera varit en viktig del i Crusaders secondary och han har förfinat sitt spel för varje säsong. Den här säsongen är landslagsmannen Eriksson tillsammans med importen Lewis Walker den spelare som bär det största ansvaret bland Crusaders defensiva backar. Och visst har Eriksson levt upp till ansvaret. Han är med i toppen när det gäller interceptions och ingen i Superserien har så många pass deflections som Eriksson. Att han ligger högt upp i statistiken beror inte minst på hans starka spel i matchen mot STU. Två interceptions och tre pass deflections är starka papper och renderar Eriksson utmärkelsen Player of the Week.

Foto: Cecilia Håkansson (Anders Hermodsson), svenska landslaget (Olof Eriksson)