Devin Ducote förstärker STU Northside Bulls

STU Northside Bulls första import till nästa års säsong är klar. Louisianafödde Devin Ducote ansluter som tränare på den defensiva sidan av bollen, där han själv kommer att spela linebacker.

Devin Ducote1Namn: Devin Ducote
Position: LB/LB-coach
Klubb: STU Northside Bulls
Ålder: 25 år
Vikt: 90 kg
Längd: 180 cm
College: Stephen F. Austin Lumberjacks (D1 FCS)

– Vi har sökt efter en spelare med mycket goda tränarerfarenheter då målet är att fortsätta utveckla våra många egenproducerade spelare. Att han dessutom förstärker laget på planen ser vi som en bonus, säger sportchef Kristofer Österberg.

SFA Football Versus Northwestern State

Under sina fyra år på Stephen F. Austin State University (SFA) i Texas var Devin Ducote försvarets ledare och trefaldigt utnämnd till en av Southland Conferences bästa spelare. SFA spelar i Division I Football Championship Subdivision, vilket är den lägre delen av den amerikanska collegefotbollens toppdivision.

Ducote har sedan sin examen för två år sedan fortsatt sin karriär inom fotbollen som tränare för SFA:s linebackers och defensive backs, och väntas utgöra en stor resurs för spelarna inom STU- Alliansen.

– Att förstärka vårt försvar med fler tränare har vi lagt ett stort fokus på inför 2014, och det känns skönt att både Alex Adamo och Devin Ducote redan är klara, säger Österberg.

Comments