Lasse Häkkinen ny Ass. HC i 86ers

Moe Kadkhodai
Moe Kadkhodai

Från Uppsala 86ers:

Uppsala 86es fortsätter att förstärka lagets coachstab.

Redan förra säsongen var 26-årige Lasse Häkkinen med 86ers på försäsongsträningen som coach för den offensiva linjen. Av olika skäl var han sedan inte med under grundspelet men hoppade på nytt in i coachstaben när det drog ihop sig till slutspel. Till nästa säsong är Häkkinen befordrad till assisterande headcoach men kommer även fortsätta träna och coacha den offensiva linjen.

 

– Ska vi lyckas etablera oss i den absoluta toppen av Superserien för en längre tid framåt måste det i grunden byggas på en bra och dedikerad coachstab. Förra säsongen var coachstaben bra, men till nästa år blir den ännu bättre, speciellt nu när vi knutit Lasse närmare till oss, säger 86ers headcoach Per Nilsen.

Förra veckan skickade 86ers tre av sina coacher på en studieresa till Benedictine College i Kansas, Jonas Lindgren, Moe Kadkhodai och Lasse Häkkinen.

– Otroligt lärorikt. Man blir enormt inspirerad av att se hur otroligt noggranna coacherna är där borta. Det är mycket vi kan ta till oss i vår träning och matchförberedelser här hemma i Sverige, säger Lasse Häkkinen som trots sin ringa ålder har coachat i flera år.

Jonas Lindgren
Jonas Lindgren

– Jag var headcoach för Arlandas U19 när de vann SM-guld för ett par år sedan och har nu ett år som coach i 86ers. Det är väldigt roligt att klubben tror och satsar på mig som coach. Nu är all fokus på att förbättra vår placering från Superserien förra året.

Uppsala 86ers kom förra året tvåa i Superserien men förlorade mot Carlstad Crusaders i semifinalen. Carlstad vann veckan efter SM-finalen mot Örebro Black Knights inför drygt 4 000 åskådare på Tele2 Arena.

Säsongen 2014 startar tredje helgen i juni.