Svensk QB tillbaka i STU Northside Bulls

Från STU Northside Bulls:

STU Northside Bulls är överens med Stockholm Mean Machines och Emil Sundström Edland om en övergång till STU 2014. Som QB har Emil nu genomfört sin första säsong i Superserien.

– Att Emil väljer att komma tillbaka till STU känns väldigt bra. Då Emil har varit en av klubbens ledande spelare under alla år som junior så är det förstås här han ska spela. Vår modell är att bygga på Sveriges bredaste juniorverksamhet och skapa ett elitlag av egna spelare som kryddas med importer med tränarförmåga. Att då ha en egenutvecklad, svensk QB är helt i linje med våra mål och bra för svensk fotboll, säger sportchef Kristofer Österberg.

Sundström

Emil startade sin karriär i Täby Flyers och har spelat i STU under sina år som junior. Emil har spelat i både ULU och JLL och nominerades 2013 till årets QB i Superserien.

– Jag valde att gå tillbaka till STU för att det är där jag har spelat i min ungdom och det känns som rätt ställe för mig. Jag har höga förväntningar inför nästa säsong, både individuellt och på laget, och jag hoppas att det blir en lyckad säsong för STU, både på seniornivå samt inom ungdomsverksamheten, säger Emil Sundström Edland.

Foto: Stockholm Mean Machines