Military Bowl – Marshall 31-20 Maryland

Saxat från vf.se

“Värmlänningens seger inför över 30 000 åskådare

Inför 30 163 åskådare var Karlstadskillen Sebastian Johansson med om att vinna Military Bowl med sitt Marshall University Thundering Herd.
– Fyra fingrar ur led, en fraktur. Åkte på några smällar, men det här var det absolut roligaste jag varit med om i år, utan tvekan, skriver värmlänningen på Twitter efter segern.

Sebastian Military Bowl
Foto: Privat

”The Herd” – som laget kallas – åkte dock på en svidande förlust och fick i stället sikta in sig på spel i the Military Bowl där University of Maryland stod som motståndare.

Den avgjordes natten till lördag, svensk tid, i Annapolis, Maryland inför över 30 000 åskådare på Navy-Marine Corps Stadium. Matchen direktsändes även i ESPN.

Tidigare har The Herds offensive linjespelare, Sebastian Johansson från Karlstad, berättat för VF-sporten hur stort det är för skolan att lagets lyckats så bra den här säsongen.

– Det är riktigt stort, på 90-talet och i början av 00-talet var Marshall en stor skola. Efter det har det varit en dipp, skolan har inte varit i en final på elva år. Så det är stort för skolan, men också stort rent generellt, det är få lag som lyckas med det, sa Johansson inför matchen mot Rice.

Military Bowl blev en jämn historia. The Herd hade ledningen efter den första quartern med 14–7, i den andra quartern turades lagen om att göra field goals så inför den tredje (som blev poänglös) var ställningen 17–14 till The Herd.

Maryland började bäst i den fjärde och tog för första gången ledningen (20–17) i matchen efter en tidig touchdown. Men Marshall gav sig inte – två touchdowns med 12.05 respektive 3.42 minuter kvar av matchen gjorde att segersiffrorna kunde skrivas till 31–20.”