Black Knights bekräftar Strahinja Stepovic

Saxat från blackknights.eu:

Örebro Black Knights kan idag bekräfta värvningen av 21-årige Strahinja Stepovic, som tillhörde Osnabrück Tigers i den tyska ligan GLF2 Nord under förra säsongen.

strahinja_stepovic_1Stepovic har meriter och erfarenhet från att spela quarterback på hög nivå – inte minst som junior i IFAF World Team 2011 – men figurerade i Osnabrück mestadels som receiver. På 13 matcher under säsongen 2013 fångade han 63 passningar för 1067 yards och 20 TDs, men han levererade även 4 av 7 passningsförsök för 100 yards och 2 TDs. Han var Tigers särklassigt bäste receiver och dessutom en av de mest framträdande spelarna, som returner på punts och kickoffs.

Jag såg ett par Black Knights-matcher i fjol, och jag tror att det här är en bra utmaning som kommer att hjälpa mig attutvecklas“, säger Stepovic. “Jag har hört mycket positivt om klubben och staden och det ska bli väldigt kul att flytta till Örebro.”

Strahinja beskriver sig själv som en hårt arbetande spelare, som är villig att göra vad som krävs för att lyckas: “Jag tror min största styrka helt enkelt är att jag älskar att spela fotboll. Jag tränar gärna två pass om dagen, om det är vad som krävs för att bli bättre.

strahinja_stepovic_4Han berättar också att han tycker om att spelar basket, på sidan av fotbollen, men att hans fokus just nu är att förbereda sig på bästa möjliga sätt för sommarens säsong med Black Knights.

Henrik Dahl, som är en del av Black Knights rekryteringsgrupp, berättar att han följt Stepovic under en längre tid. “Jag tittade lite på honom redan förra året, som en potentiell quarterback, men jag kontaktade honom nu eftersom han såg väldigt bra ut som receiver. Jag diskuterade det med Peter [Ericson], och han gillade också vad han såg.

Sportchef Mats Hagsten fortsätter: “Vi ser Stepovic som ett ytterligare vapen för vårt passpel, som med sin speed alltid kommer att vara ett djupt hot för motståndarna att se upp för. Med honom, tillsammans med de befintliga receivers vi har, så kommer vårt passpel få ytterligare en dimension.

Att Strahinja dessutom är en quarterback av rang gör ju att vi får helt andra variabler med personal på planen, som gör att vi kan flytta runt våra nordamerikanska importer på ett helt annat sätt“, avslutar Hagsten.