Mike Caniglia ny HC i Örebro

Som vi tidigare rapporterade i vårt Breaking News avsnitt så har Örebro Black Knights gjort klart med årets head coach. Han heter Mike Caniglia, är 57 år och kommer närmast från Dakota State University Trojans, NAIA. Här nedan kan ni läsa Black Knights artikel om signingen.

Saxat från blackknights.eu 

Mike Caniglia ny huvudtränare för Black Knights

Mike Caniglia1Örebro Black Knights har gjort klart med 56-årige amerikanen Mike Caniglia som ny huvudtränare inför 2014 – en säsong då klubben inte bara ska spela i Superserien, utan även tävla på internationell nivå i IFAF Champions League.

Det här är en fantastisk möjlighet att få vara en del av en väldigt intressant organisation”, säger huvudpersonen själv. ”Jag har coachat för en rad olika collegelag i min karriär, och det är verkligen en spännande utmaning att nu ta sig an rollen som headcoach för Örebro Black Knights.”

Han beskriver sig själv som välorganiserad och en coach som fokuserar mycket på ledarskap och individerna i laget: ”Att, som coach, vara en positiv förebild och att kommunicera mycket med spelarna är centralt om man ska bygga ett långsiktigt framgångsrikt fotbollslag. Vem som helst kan bygga en spelbok, men det kräver både ett positivt ledarskap och bra pedagogisk förmåga för att laginsatsen skall bli bra.”

Mike Caniglia har en stor bredd i sitt kunnande – med erfarenhet både som coach och i rollen som Athletics Director – och detta har varit en hög prioritet i rekryteringsarbetet: ”Vi vill arbeta långsiktigt”, berättar sportchef Mats Hagsten, ”och då duger det inte att anställa en offensiv koordinator.”

Vi tror att Mike erbjuder en bra helhetslösning och det kommer inte bara vara hans uppgift att vara headcoach för vårt elitlag, utan han kommer också utbilda coacher i hela organisationen”, fortsätter Hagsten.

Mike CanigliaCanigliga, som just nu arbetar som assisterande headcoach på Dakota State University, ansluter till laget i mitten av april, men har redan börjat arbeta med Örebros övriga coacher för att förbereda säsongen: ”Vi har bl.a. diskuterat olika alternativ för vad vi vill göra på offense, vad som har fungerat bra tidigare och vilka typer av spelare vi tycker att vi har”, berättar offensive coordinator Peter Ericson. ”Det känns otroligt värdefullt att ha en sån erfaren coach att bolla idéer med och jag tror att hans granskande öga kommer att leda till att vi verkligen utvecklas på den offensiva sidan bollen.”

Vi kommer att återkomma med en längre intervju med Örebro Black Knights nye huvudtränare Mike Caniglia.

Värvningen offentliggjordes tidigt i morse av SFN i specialprogrammet ”Breaking News” – klicka här för att höra experternas åsikter.