Ny DC & LB-coach klara för Crusaders

Från Carlstad Crusaders:

Carlstad Crusaders har under julhelgen gjort klart med två stycken coacher som kommer att ansvara för defensiven.

Defensiv Koordinator – Drew Nobles

Linebackers Coach – Kari Turpeinen

Drew Nobles, DC Carlstad Crusaders
Drew Nobles, DC

Drew Nobles kommer direkt ifrån ett coachjobb på College of the Siskiyou’s i Kalifornien där han coachat defensiva backar. Tidigare har han även coachat på Southern Oregon University där han även spelade under sina skolår.

Nobles ser mycket fram emot att bli en del utav Crusaders ”Drive for Five” och vara med och skapa ytterligare ett försvar som kan föra Carlstad till ytterligare framgångar i Sverige och Europa.

”Det är givetvis mycket arbete som ligger bakom en rekrytering utav en defensiv koordinator” säger Martin Falk ifrån Crusaders sportgrupp. ”En stor fördel vi har haft här är att både nuvarande Head Coach Matt Adkins, och tidigare Head Coach Tracey Gere, båda bor i USA och varit en del utav den här processen”.

Kari Turpeinen, LB-coach Carlstad Crusaders
Kari Turpeinen, LB-coach

Kari Turpeinen har mångårig erfarenhet att coacha Linebackers och har de senaste åren coachat i Göteborg Marvels samt svenska juniorlandslaget.

Turpeinen var en av de coacher som besökte Karlstad i November då Crusaders bjudit in flera intressanta spelare och coacher för att bekanta sig med staden och laget.

”Jag har alltid gillat Crusaders attityd och kände mig hedrad att bli tillfråga om att bli en del av deras coachingstab” säger Turpeinen. ”Jag ser fram emot att få coacha i Sveriges bästa lag och hjälpa och utveckla deras Linebackers att bli ännu bättre”.