#41 – Breaking News: Återtåget

För bara ett par dagar sedan kom nyheten om att Stockholm Mean Machines gjort klart med en trio återvändande spelare vid namn Elias Gröön, Leopold Toldy och Magnus Torén.

Idag har vi i SFN Podcast fått äran att vara först ut med ytterligare tre namn på välmeriterade spelare som även dom vänder hemåt mot Zinkensdamm!

Håll tillgodo!

Från Stockholm Mean Machines:

En trio återvändare förstärker Mean Machines inför säsongen 2014

Tre meriterade herrar – Elias Gröön, Magnus Torén och Leopold Toldy – återvänder till Stockholm Mean Machines inför säsongen 2014.

Det har varit relativt tyst från Stockholm Mean Machines så här långt under försäsongen 2014, men i det tysta har det jobbats hårt. Och idag kan vi presentera de tre första spelarvärvningarna inför säsongen 2014 – och extra roligt är det att alla tre är landslagsmeriterade Mean Machines-spelare som nu återvänder till klubben.

Elias Gröön har landslagsmeriter från EM 2008, VM 2009 och NM 2009 för juniorer, och har hunnit med att spela USA både på high school och college. Han har även spelat för världslaget IFAF World Team, och fanns på plan när Mean Machines tog sitt senaste SM-guld, år 2009. 2012 spelade han för Mean Machines i Superserien både på den offensiva och defensiva linjen, och till kommande säsong är han tillbaka i blått och rött på Zinken.

Magnus Torén började spela för Mean Machines U19-lag 2002, och gjorde sin första säsong i seniorlaget 2004. Där spelade han fram till 2011, och hann samla in 5 SM-guld och ett 15-tal landskamper, bl.a. i VM 2007 i Japan. Som spelare började han som cornerback, men har spelat också safety defensive end och spelade i anfallet som tight end under sin senaste säsong i Mean Machines.

– Jag är väldigt taggad över att komma tillbaka, och hoppas kunna bidra till att klubben utvecklas under 2014, säger Magnus Torén.

Leopold Toldy, tidigare Johannsson, är en av Mean Machines mest framgångsrika bollmottagare under senare år, som WR och TE; under senare år, och han ledde laget med 56 mottagningar för 754 yards och 8 TD under 2011, sin senaste säsong i klubben. Han började sin karriär i Lidköping Lakers, kom till Mean Machines 2006 och spelade där fram till 2011. Efter ett uppehåll från sporten återvände han till Lakers under 2013 och nu till Mean Machines under 2014.

Stockholm Mean Machines hälsar Elias, Magnus och Leo varmt välkomna tillbaka till klubben!

—–

The Boys Are Back In Town

Stockholm Mean Machines har gjort klart med Jimmy Lundqvist Kuusinen, Martin Sohlberg och Olle Norberg inför Superserien 2014.

I måndags kunde Stockholm Mean Machines presentera tre spelare som förstärker laget inför säsongen 2014 – Elias Gröön, Magnus Torén och Leopold Toldy.

Och nu är det klart ett ytterligare tre spelare återvänder till Stockholm Mean Machines: Martin Sohlberg, Jimmy Lundqvist Kuusinen  och Olle Norberg lämnar alla tre Tyresö Royal Crowns för spel i Mean Machines inför kommande säsong.

Landslagsmannen Martin Sohlberg började spela i Stockholm Mean Machines som PeeWee 2003, och har spelat i klubben sedan dess, med ett SM-guld från 2009 i bagaget. Säsongen 2012 var han som defensive end en av Mean Machines bästa försvarare med 37 tacklingar, 7 tacklingar för förlust av yards och 2,5 sacks. Under 2013 spelade han i Superserien för Tyresö, men inför säsongen 2014 återvänder han alltså till sin moderklubb.

Också Jimmy Lundqvist Kuusinen har representerat Sverige i landslagsammanhang sedan han började spela amerikansk fotboll 2008 i Stockholm Mean Machines. Som center har en lett lagets offensive linje under senare år, och han har också varit med och coachat fram Mean Machines damlag till två raka SM-guld. Under 2013 var det Tyresövallen som var hemmaplan även för Jimmy, men nu är det klart ett sejouren där blir ettårig i och med att han vänder tillbaka till Stockholm Mean Machines inför 2014.

Den offensive linjespelaren Olle Norberg inledde sin fotbollskarriär på Gärdets sportfält år 2000. Då fanns endast ett U16-lag och först året efter startade Mean Machines PeeWee-sektionen upp, där han fick en plats. Genom åren har han avancerat genom samtliga Mean Machines lag – och under 2012 sprang han in på plan inför 41 000 åskådare då hans Indiana State Sycamores gästade Indiana Hoosiers (Division I, Big Ten). Landslagsmeriterade Norberg spelade även han för Tyresö i Superserien under fjolåret, men 2014 är det åter Zinkensdamms IP som är hemmaplanen.

Stockholm Mean Machines hälsar Martin, Jimmy och Olle varmt välkomna tillbaka! Nu kör vi!