#42 – Breaking News: Välmeriterad DL-coach tillbaka i Crusaders

Det är inte varje vecka vi får två Breaking Newsavsnitt, och det är definitivt inte varje dag som de kommer två inom loppet av bara några timmar!

I detta avsnitt får ni er till livs allt ni behöver veta om Carlstad Crusaders senaste tillskott i tränarstaben!

Mycket nöje!

Från Carlstad Crusaders:

Wennberg har under de senaste åren varit huvudtränare för det nyblivna Superettan laget Gefle Red Devils samtidigt som han varit med i landslagets tränarstab med ansvar för just
den defensiva linjen.I landslaget har han coachat flera av Crusaders spelare och just det faktum att Crusaders ligger långt fram i utvecklingen på just den positionen har varit viktigt för Wennberg.

”Det känns superkul att vara en del av Crusaders. I mina ögon har de Sveriges bästa defensiva linje och nu kan jag hjälpa dem att bli ännu bättre”.

Wennberg, ursprungligen från Jönköping, har under de senaste åren haft ett utbyte med
Lousiana State University (LSU Tigers) som är ett av USA’s bästa universitetslag.

”Jag har varit med på deras Summer Camp. Det är ett camp för spelare på high school somvill visa upp sig för LSU och även vissa speciellt inbjudna spelare som laget vill titta närmre på. Där har jag haft chansen att coacha tillsammans med deras coacher och de är givetvis något man lär sig massor utav”. Wennberg har tidigare coachat i Crusaders under åren 2004-2005. Först som ansvarig för linebackers men senare även som ansvarig för hela försvaret (defensiv koordinator).

”Det är spelare som spelade då som jag nu fört diskussionerna med om att återvända. Just det faktum att jag vet att det är bra folk som sköter allt runtom föreningen gjorde beslutet enklare” säger Wennberg. Carl Carlsson i Sportgruppen är en av många landslagsspelare från Crusaders som under åren blivit coachad utav Andy Wennberg ”Vi får en av Sveriges mest erfarna coacher. Det känns väldigt bra att vi lyckats knyta till oss inhemsk kompetens av den här klassen”.

Se nedan för resumé av Andy Wennbergs coachmeriter.

Resumé Andy Wennberg.

JLL = Juniorlandslaget, SLL = Seniorlandslaget, DL =
Defensiv Linje, LB= Linebackers, DC = Defensiv Koordinator.

1994-2003 Spelare-Coach Jönköping Hawks
2002-2003 DL Coach JLL
2004 – LB Coach Carlstad Crusaders / LB Coach SLL / LB Coach JLL
2005 – DC Carlstad Crusaders / DC JLL
2006 – HC Jönköping Hawks
2007-2008 – DC Borås Rhinos
2009 – Asst Coach Univ Of Alabama Summer Camp
2010-2013 – HC Gefle Red Devils
2011 – DL Coach SLL
2013 – DL Coach Lead from the Front
2013 – Asst Coach LSU Summer Camp