Crusaders värvar ungerskt muskelpaket

Namn: Daniel Stadler
Position: DE
Klubb: Carlstad Crusaders
Ålder: 23
Längd: 199 cm
Vikt: 115 kg
Moderklubb: Budapest Wolves

Crusaders fortsätter att förstärka truppen inför årets spel i både Superserien och Champions League. Bjässen Daniel Stadler kommer närmast från spel i finska Helsinki 69ers som spelade mot STU Northside Bulls i en träningsmatch under försäsongen 2013.

Carl Carlsson & Daniel Stadler starting DE's för Team Europe 2012.
Carl Carlsson & Daniel Stadler starting DE’s för Team Europe 2012.

Precis som Carl Carlsson är Stadler välbekant med skivstången.
Precis som Carl Carlsson är Stadler välbekant med skivstången.

Frågan är ju om alla nytillskott kan väga upp förlusterna av giganterna Thomas Falkelind, Johan “Kenta” Björn och troligen även Carl Carlsson!

Saxat från vf.se

Brutal ungrare till Crusaders

Först en engelsman – nu en 198 centimeter lång och 115 kilo tung ungrare.
VF.se kan avslöja att defensive linjespelaren Daniel Stadler, 23, är nästa nyförvärv till regerande mästarna Carlstad Crusaders.
En spelare som ska försöka fylla luckan efter Carl Carlsson, som av allt att döma ser ut att sluta.

Det är just via Carl Carlsson som Carlstad Crusaders kommit i kontakt med ungraren Daniel Stadler. De spelade tillsammans på den defensiva linjen i Euro-American Challenge – en uppvisningsmatch i Polen där för övrigt Carlsson även kom i kontakt med Brett Koepp som kommer att göra sin andra säsong i Crusaders.

– Spelmässigt påminner han mycket om Carl. Lång, stor, stark, atletisk och snabb. Han är lite brutal i sin spelstil. Det finns en del utvecklingspotential, Ungern är väl inte känt för att vara det land som ligger längst fram så han är inte speciellt coachad, men håller hög nivå ändå, säger Rikard Borg i Carlstad Crusaders sportgrupp.

Senaste säsongen spelade Stadler i Helsinki 69:ers i den finska högstaligan.

I Carlstad Crusaders kommer han få uppgiften att fylla stora skor.

Det mesta tyder nämligen på att veteranen Carl Carlsson, med 15 säsonger i Crusaders, inte kommer att spela kommande säsong. Carlsson drogs redan förra säsongen med stora skadebekymmer och ska snart göra ett nytt ingrepp.

– Kommer han spela så är det en bonus, men det är inget vi räknar med, säger Rikard Borg.

– Vi känner att vi behöver förstärka den defensiva linjen och det är dags att föryngra lite och vi tror att Stadler kommer bli ett tillskott, fortsätter han.

Det mesta tyder även på att linebackern Johan Björn kommer att sluta och det är redan nu klart att Thomas Falkelind kommer att sluta.

– Thomas hade skadeproblem under förra säsongen, så vi hade det på känn. Han har varit en av våra bästa spelare, men vi har många killar som kan fylla på även om han inte går att ersätta, säger Borg.

Crusaders jobbar just nu även med att få klart med lagets andra import, en spelare som framför allt ska spela på den defensiva sidan av bollen.

– Vi har flera alternativ som vi tittar på. Det kan komma ett beslut vilken dag som helst, men vi vill inte stressa fram något, säger Borg som även räknar med att ytterligare en handfull spelare från förra årets provspel kommer att bli klara för klubben.