Harrys provträning gav mersmak

HarryNamn: Harry Routledge
Position: WR
Klubb: Carlstad Crusaders
Ålder: 23
Längd: 183 cm
Vikt: 85 kg
Moderklubb: Merseyside Nighthawks

Den 25 november kunde SFN rapportera att Carlstad Crusaders hade genomfört en lyckad provträning med ett stort antal intresserade spelare, däribland 23-åriga Harry Routledge från Liverpool. Säsongen 2013 spelade Harry med den engelska klubben Merseyside Nighthawks där han alternerade mellan WR, DB och KR/PR, så Crusaders verkar ha knutit till sig en mångfacetterad spelare i Harry.

”Harry visade direkt att han höll rätt nivå för att kunna bli ett mycket intressant nyförvärv. Dessutom märkte vi att han direkt smälte in i gruppen på ett bra sätt ”. – Rikard Borg, Crusaders

Ännu ett bevis på att Superserien blir allt bättre och att en medverkan i IFAF Champions League är viktig är att båda våra svenska representanter, Carlstad och Örebro, nu har var sin utländsk spelare som ansluter till klubben och inte får betalt för att spela utan helt enkelt sökt sig till respektive lag för att få chansen att spela fotboll på en hög nivå. För Örebros del gäller detta Marko Nesovic (OL) och i Carlstad Harry Routledge (WR).
Harry kommer förutom att spela med A-laget även vara involverad i coachningen av något av klubbens övriga lag, vilket det blir är ännu inte bestämt.

Harry Routledge

”Jag är väldigt glad för den här möjligheten. Mitt mål har alltid varit att få spela på så hög nivå som möjligt och Crusaders ger mig den möjligheten. Jag kommer att göra mitt bästa för att bidra till föreningen. Inte bara på planen utan också utanför den”. – Harry Routledge

En annan spelare som deltog på samma provträning var Örebrofostrade Tobias Wahlström. Då ryktades det om att han skulle göra comeback 2014, men hos ärkerivalerna Crusaders, men nu pekar allt på att om han kommer till spel i år så blir det i moderklubben Örebro Black Knights. Tobias dras med skador på sina axlar och kommer behöva både operation och lång rehab innan han kan vara tillbaka i full kraft så det återstår att se hur mycket vi kommer att få se honom på Behrn under året.