John Trana blir ny HC i Griffins

Trana John43-årige John Trana, skånelaget Limhamn Griffins nya HC, har en lång tränarkarriär bakom sig och har bl.a coachat Moscow Patriots (HC, 2013), Zagreb Patriots (Ass. HC, 2012) Hudson Valley Community College (OC 2011) och Priest River Lamanna High School (HC, 2010).

På sidan Touchdown Europe kan ni läsa en artikel om John och varför han valt att dedicera sitt liv åt att coacha fotboll: John Trana: Coaching American Football Overseas.

F.d. HC Johan Vajnlie kommer dock att vara kvar i rollen som OC, så att vi kan nog förvänta oss ett liknande anfall som Griffins spelat de senaste åren.

Från Limhamn Griffins:

“Den stora satsningen inför Superserien 2014 fortsätter och vi har nu valt att förstärka organisationen med en amerikansk huvudtränare och defensiv koordinator. John Trana är amerikan med lång erfarenhet från amerikansk fotboll i Europa, hans senaste uppdrag var som huvudtränare för Moscow Patriots i ryska ligan.

Johan Vajnlie, huvudtränare sedan 2010, hade sedan tidigare flaggat för att han av personliga skäl inte kunde fortsätta som huvudtränare under 2014 och eftersom vi dessutom var i behov av en defensiv koordinator så var det ganska uppenbart var vi primärt behövde fokusera våra insatser.

Flera kandidater har varit aktuella men valet föll slutligen på John Trana eftersom han har erfarenhet från Europa, har en inställning till idrott som matchar den som finns i Griffins och eftersom han är en coach som är mån om att vårda och motivera lagets spelare. Vi ser fram emot att välkomna Coach Trana till Sverige och Limhamn Griffins.”