Kevin Dillman flyttar till Texas

Kevin Dillman, bördig från Skåne, inledde sin fotbollskarriär i Ystad Rockets redan som 11-åring. Han var redan från början en extrem QB-talang och spelade U17 redan som 12-åring.

DillmanHan insåg tidigt att han skulle kunna gå långt inom fotbollen, men att det krävdes flytt till USA redan på high school för att kunna fullfölja sina drömmar. För att vara aktuell för spel med dom riktigt bra lagen, så som Auburn, Alabama, UCLA, Michigan m.m. krävs det att (oftast) att man gjort bra ifrån sig på high school. Chansen att ta en av de åtråvärda platserna på några av USA’s bästa college direkt ifrån svenska juniorfotbollen är extremt liten, till gränsen på obefintlig.
Med detta i åtanke begav sig Kevin till Kalifornien för två år sedan och började studera på La Mirada high school och spela fotboll med skollaget Matadores. Under sitt första år fick han inte så mycket speltid som QB, men har höll sig sysselsatt ändå. Han returnerade bollar, spelade DE och hoppade in där han behövdes. Säsongen 2013 däremot startade han samtliga matcher fram tills han oturligt slet av sin hälsena i slutet av grundserien. Trots höga förväntningar på laget blev dom inte bättre än trea i Southern Section som den lokala ligan heter.

Efter all uppmärksamhet Kevin fått i Kalifornien av såväl lokal som svensk media och talangscouter runt om i USA så vart jag till en början lite förvånad att höra att Kevin packat sina väskor och begett sig till Denton, Texas. Men efter att jag tagit en lite närmare titt på hans nya skola och fotbollslag, Guyer Wildcats, så verkar inte bytet så överraskande.
Kevin Dillman

  • På den nationella rankingen så hamnar Guyer på en mycket hedrande 52:a plats ibland samtliga high schools i hela USA(!) medan man får scrolla i listorna en stund för att hitta La Mirada på plats 3110.
  • La Mirada tog sig inte till slutspel 2013 medan Guyer gick obesegrade genom grundserien och vann State Championship mot S.A. Brennon med 31-14.
  • Guyers QB under föregående säsong var en s.k. Senior och gjorde m.a.o. sin sista fotbollssäsong på skolan, något som ger Kevin goda chanser att kunna ta en startingplats redan första matchen för säsongen.
  • Guyer spelar ett offense som troligen kommer ge honom stora möjligheter att visa sina kvalitéer både som en springande och passande QB.

Guyer spelar i vitt med silverfärgad hjälm.

Kevin går fortfarande med ett stöd på den fot där han slet av hälsenan i höstas, men innan säsongen drar igång bör han vara helt återställd om han fortätter med sin rehabträning. Eftersom detta är hans tredje säsong på high school blir det också hans sista.

Guyer Wildcats

 

Efter årets säsong vet vi vilket college han väljer och nästa steg mot hans NFL-drömmar är taget.