Siljeholm & Bahiraei återförenas, i Crusaders

Siljeholm 2011
Chapmanville Regional High School

Namn: Erik Siljeholm
Postion: DB
Ålder: 21
Längd: 178 cm
Vikt: 90 kg
Moderklubb: Stockholm Mean Machines

Carlstad Crusaders har gjort klart med defensiva backen Erik Siljeholm som ansluter till Crusaders från sin moderklubb Stockholm Mean Machines. Erik blir en viktig pusselbit i Carlstads passförsvar då allt fler lag i serien satsat hårt och blivit effektivare i sitt passanfall.

Erik har, förutom att ha spelat i Stockholm, också representerat det svenska juniorlandslaget och spelat på High Schoool i USA.

”Flytten till Karlstad och Crusaders ger mig chansen att fortsätta utvecklas, möjligheten att spela mot utländskt motstånd i IFAF Champions League var så klart en stor del i mitt beslut. Jag siktar på att ta en landslags plats till EM 2014 och till stora målet VM 2015 och jag tror tränarna Matt Adkins och Drew Nobles kan hjälpa mig att nå mina mål.” – Erik Siljeholm.

Under 2013 fick Erik också chansen i seniorlandslaget och var med i den trupp som besegrade Italian på Palermo Stadium förra året. Erik avslutade matchen med två tacklingar och en interception.

Siljeholm

Crusaders kommer i rollen som svenska mästare att spela i IFAF Champions League under 2014 och inleder säsongen med en match i nämnda turnering på Tingvalla IP den 3 Maj. Sedan går turneringen vidare med match i Helsingfors (Helsinki Roosters) den 17 maj.

”Erik är en talangfull spelare och hans fysiska spelstil passar väl in i Crusaders försvar. Erik är ett framtidsnamn som redan har landslagserfarenhet. En talang som visat klass”. – Martin Falk, sportchef. 

Värt att notera är att både förra årets värvning Robin Bahiraei och Erik Siljeholm var Stockholm Mean Machines mest lovande unga DB’s och bägge har nu valt att lämnat Stockholmsklubben för att söka lyckan i Värmland. Nedan kan in läsa en artikel som publicerades på Mean Machines hemsida för ungefär ett år sedan (10 januari 2013) .

Mean Machines-spelare till världslaget?

Mean Machines-spelarna Erik Siljeholm och Robin Bahiraei deltar just nu i lägret för IFAF World Development Team 2013 i Florida.

IFAF World Development Team 2013 består av de bästa spelarna i världen födda mellan 1993 och 1996. Just nu pågår uttagningar i Florida inför en match mot USA:s motsvarande lag. Mötet mot USA – The International Bowl – arrangeras sedan 2009 av International Federation of American Football (IFAF).

De bästa spelarna från lägret tas ut till IFAF World Team och ställs mot Team USA i the International Bowl som spelas i början av februari. Från Mean Machines deltar två spelare i lägret – Erik Siljeholm och Robin ”Bagera” Bahiraei.

Erik Siljeholm började spela amerikansk fotboll i Stockholm Mean Machines 2005, och har i år spelat i Mean Machines U19-lag där han utsågs till Defense MVP. Året innan spelade han ett år på high school i USA (Chapmanville, WV) där hans fina spel redan uppmärksammats av ett par Division 2-skolor. Robin ”Bagera” Bahiraei (-93) spelar även han i Mean Machines U19-lag, och har under året även fått speltid i seniorlaget. Båda två deltog i det juniorlandslag som blev nordiska mästare på Behrn Arena i Örebro.

Enligt den svenska fystränaren Nicklas Carlsson, som deltar i lägret i Florida, gör såväl Erik och Robin – samt övriga svenska deltagare i lägre – bra ifrån sig, och har goda chanser att ta en plats i laget mot USA.