Dahre & Gudding klara för Crusaders

Från Carlstad Crusaders:
På Lördag spelar det svenska landslaget i amerikansk fotboll sin första match någonsin mot Kuwaits motsvarighet. Matchen spelas i Kuwait City och är en del i uppladdningen inför sommarens EM som spelas i Österrike.

Jacob Dahre (Foto: Tommy Andersson)
Jacob Dahre (Foto: Tommy Andersson)

När förbundskapten Patrik Lundqvist för några veckor sedan presenterade truppen som fick resa till Kuwait så innehöll den åtta spelare ifrån Carlstad Crusaders. Under veckan har den siffran uttökats till tio då två av spelarna i truppen valt att skriva på för regernade mästarna Carlstad Crusaders.

Spelarna det handlar om är defensiva linjemannen Marco Gudding från Tyresö Royal Crowns och Wide Receiver Jacob Dahre från nykomlingarna Limhamn Griffins.

Jacob är ingen nytt ansikte för Carlstad Crusaders. Jacob spelade för Crusaders under 2012 då en blindtarmsoperation gjorde säsongen kort och det blev endast ett år i Crusaders innan han återvände till Skåne och spel med Limhamn Griffins. Nu är alltså den 197 cm långa och 95 kilo tunga landslagsspelaren tillbaka i Crusaders.

Marco Gudding (Foto: Pieter Kjellberg)
Marco Gudding (Foto: Pieter Kjellberg)

Marco Gudding (185 cm, 115 kg) kommer vi att hitta på den defensiva linjen, även om han också har kapacitet att spela på den offensiva sidan. Marco som fått sin fotbollsfostran i Jämtland Republicans har de senaste åren spelat för superseriekonkurrenten Tyresö Royal Crowns där han varit med och förlorat i SM-final mot Crusaders.

-”Det är två toppnamn vi lyckats få till Crusaders”, säger en nöjd Marin Falk, Sportchef. ”Dahre är en stor måltavla för Hermodsson att passa bollen till och Gudding kommer med sin erfarenhet att göra en redan stark defensiv linje ännu starkare”.