Koepp gjorde bra ifrån sig på Toledos Pro Day

Koepp guldhjälm
Fotograf Tommy Andersson

Carlstad Crusaders återvändande import, Brett Koepp  (RB), har i dagarna deltagit i University of Toledos Pro Day. Utöver skolans egna spelare fanns det även ett gäng med inbjudna atleter som även dom fick en chans att visa upp sig framför NFL-scouterna.
Brett som inledde sin collegekarriär på University of Toledo verkar inte ha sparat på krutet då han fick bäst resultat i bänkpresstestet. Brett fick sin inbjudan efter att de som ansvarade för Toledos Pro Day bl.a. läst statistik från 2013 samt sett matchfilmer och highlights från det gångan året med Crusaders.

Svårt att säga. Men jag var i alla fall bäst momentet som innefattar styrka då jag klarade 30 repetitioner på 100kg i bänkpressen. Nu är det bara att avvakta och se om något lag blev tillräckligt intresserade för att bjuda in mig till ytterligare en träning. I sådant fall kommer jag bli inbjuden att få träna på plats hos ett NFL lag – Brett Koepp om hur han upplevede uttagningarna

Koepp
Foto: Cecilia Håkansson

På nfl.com fanns det dessvärre ingen ytterligare information om just Bretts prestation men att Toledos Pro Day var välbesökt råder det inget tvivel om.

Representatives from 18 NFL teams — including Indianapolis Colts running backs coach David Walker — were present for Toledo’s pro day. A total of 10 Rockets players, plus seven other athletes from small colleges in the area, worked out indoors on FieldTurf. – Gill Brandt, nfl.com

Utöver Toeldouttagningarna har Brett även varit en sväng i Kanada. CFL-laget Winnipeg Blue Bombers höll sina uttagningar i februari och enligt rapporter till SFN så gjorde han väldigt bra ifrån sig även där.

Det är ju fullt förståeligt att Brett tar chansen att visa upp sig när tillfälle ges, men det vill nog mycket till innan han bryter kontraktet med Karlstadsklubben. Både han och hans far har verkligen fäst sig vid de värmländska skogarna och lagkamraterna i Crusaders och bägge kommer precis som förra året att spendera större delen av året i Sverige.
Det faktum att han delvis redan är svensk genom att hans mormor och morfar ursprungligen kommer ifrån Stockholm lär inte dra ner oddsen på att vi kommer att få se honom i Sverige många år framöver.
Om allt skulle gå vägen och han får komma till ett träningsläger med ett NFL-lag så kommer klubben troligen inte sätta käppar i hjulet.

 Jag förstår att frågan dyker upp men det är att gå händelserna rejält i förväg. Men jag ser det som osannolikt att vi skulle hindra honom från att uppnå alla spelares dröm att få spela i NFL. Det har vi inget att tjäna på. – Martin Falk, sportchef