Robin Prevolnik klar för Uppsala 86ers

Efter landslagslägret i Kuwait förra helgen bestämde sig slutligen Uppsala 86ers senaste nyförvärv, Robin Prevolnik, att skriva på för Uppsala.

Foto: Cecilia Håkansson
Foto: Cecilia Håkansson

Namn: Robin Prevolnik
Position: LB
Längd: 184 cm
Vikt: 110 kg
Ålder: 24 år
Moderklubb: Ekeby Greys

Det är en ung men ändå välmeriterad linebacker som 86ers får till sitt förfogande. Bofast i seniorlandslaget, Riksidrottsförbundets elitidrottsstipendie för 2013 är bara några av meriterna.

Robin kommer att bli ett starkt tillskott i mitten av försvaret. En kraftfull atlet med en stark arbetsmoral.

Robin kommer närmast från superseriekonkurrenten Stockholm Mean Machines där han blivit en kugge i Stockholms försvar.

Inför årets säsong väljer dock Robin att spela norr om Zinkensdamm och så här förklarar han varför:

– Jag satsar på att ta mig till VM 2015 och jag behöver utveckla mig ytterligare för att ta mig dit. Med 86ers hjälp tror jag det kommer gå. Träningarna håller hög kvalité, det är bra stämning och jag känner en del spelare sedan tidigare.

Men det var inte lätt för Robin att ta beslutet att flytta:

– Jag gillar Mean Machines och har många vänner där. De ser dessutom riktigt bra ut i år med flera spelare som kommit tillbaka till klubben. Det tog lång tid för mig att komma till det här beslutet men jag är säker på att det var rätt.

Robin Prevolnik är onekligen ett väldigt starkt nyförvärv för Uppsala 86ers och headcoach Per Nilsen är nöjd.

– Robin är ett föredöme både på och av planen. Nu blir det tuff konkurrens på line-backerpositionen. Något vi saknade förra säsongen.

Den 31 mars är sista dagen för övergångar och Uppsala har flera nya namn som blir klara den närmaste tiden.

– Det ser ut att bli ca 10 nya spelare som skriver på för Uppsala den här säsongen. Vår andra plats i fjolårets Superserie och vår coachingstab är grunden för att spelare väljer att komma till oss, säger klubbens ordförande Martin Söderberg.