Uppsala och Gefle ingår avtal

Från Uppsala 86ers:
Uppsala 86ers och Gävle Red Devils har i dagarna tecknat ett samarbetsavtal. Ett så kallat farmarklubbs avtal där Red Devils är farmarklubb till 86ers.

Föreningarna har länge talat om ett samarbete men frågan har fallit på att båda lagen haft ambitioner på att nå Superserien. Då båda lagen spelade i samma Div 1 serie var det helt enkelt inte möjligt.

– Det känns väldigt bra med det här samarbetet. Det kommer ge talangfulla spelare i Gävle möjlighet till lite hårdare konkurrens på sina träningar när vi skickar spelare dit och möjligen någon start för Gävlespelare i Superserien, säger Uppsalas headcoach Per Nilsen.

– Dessutom hoppas vi att några av de spelare som inte får så mycket speltid i Uppsala kan få det i Red Devils tröjan.

– Vår ambition är att om några år konkurrera med 86ers i Superserien. Det här samarbetet kommer sporra våra unga talanger och alldeles säkert skynda på utvecklingen. Uppsala som organisation har imponerat på oss och på bara några få år gått från en jämbördig motståndare till en av Sveriges absolut bästa klubbar, menar Gävles headcoach Per Enqvist.

I samarbetspaketet ingår att Simon Sundlöf (WR), Andreas Thornadtsson (LB) och Oscar Söderberg (DB) från Gävle byter klubbadress till Uppsala 86ers.
Men de kommer under säsongen även kunna spela i Gävles lag i Superettan.

– Det är tre mycket bra spelare som dessutom alla tre har en seniorlandskamp bakom sig. De har tränat med 86ers under några månader nu och de blir klara förstärkningar för oss, konstaterar Per Nilsen.

– Kul för grabbarna att de får utvecklas i 86ers. Och bra för oss att vi kommer få använda dem i några matcher i Superettan, tycker Per Enqvist.

Farmarklubbsavtalet innebär att spelare i Red Devils får spela i Uppsala 86ers färger i Superserien.
Från Uppsala 86ers trupp på ca 60 man så är 23 spelare undantagna möjligheten att delta i Red Devils matcher.
Avtalet är på ett år.