Se både Crusaders och Black Knights live på webben

Glada nyheter till alla som vill ha en riktigt härligt fotbolls helg! Både matchen Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers och Örebro Black Knights – Helsinki Roosters kommer att sändas live på webben.

Crusaders stream hittas på crusaders.se och Black Knights på GTV Play.

Från Carlstad Crusaders

Nu är det klart att Carlstad Crusaders säsongspremiär, Champions Leaguematchen mot Copenhagen Towers kommer att TV-sändas i samarbete med Karlstadbaserade Glimt-TV.

Matchen kommer att sändas live på webben via www.crusaders.se genom https://solidtango.com/ 

Matchen kommer sedan att sändas i Glimt TVs egna kanal varje kväll kl. 21.00 under en sjudagarsperiod. Kanalen finns tillgänglig för värmlänningarna genom Sappas och Telias digitala nät.

Genom Solid Tango så bibehålls den goda kvalitén på sändningen oavsett hur många som tittar. Något som var viktigt för Crusaders val av partner då vi ser det som ett krav att förhindra dålig kvalité på bilden vid många anslutningar

Än så länge är det endast klart att första matchen kommer att sändas på det här viset. Men om försöket faller väl ut så är chanserna goda att även resterande hemmamatcher säsongen 2014 får ett liknande upplägg.

Patrik Lindgren, som spelade i Crusaders från klubbens grundande fram till mitten av 2000-talet kommer att vara kommentator och vid sin sida kommer han ha experten, och f.d. Crusaders quarterbacken Sean Cotten. Sean spelade i Crusaders säsongerna 1998-99.