Garret Colao – Mean Machines nya QB

Saxat från meanmachines.se

Stockholm Mean Machines har gjort klart med sin QB för 2014. Garrret Colao heter 22-åringen som kommer att leda Mean Machines anfall under kommande säsong i ColaoSuperserien.

Namn: Garret Colao
Position: QB
Tröjnummer: 6
Ålder: 22 år
Längd: 179 cm
Vikt: 82 kg

Stockholm Mean Machines har gjort klart med QB:n Garret Colao inför säsongen 2014. Garret Colao är 22 år gammal, och en s.k. ”dual-threat” QB, vilket innebär att han är lika vass på att springa med bollen som att kasta den – något som också avslöjas av att han spelade en hel del WR i college.

Garrett är född i Miami, Florida, där han också spelade fotboll på Christopher Columbus High School. Under sina två år som starter där passade han för 2 610 yards och 28 TD:s samtidigt som att han var kapten för laget.

Sin collegefotboll spelade Garret Coalo för St. Thomas University i Minnesota, där han spelade både QB och WR på division III-nivå. Under sina år på St. Thomas så vann ”the Tommies” sin konferens tre gånger, och 2013 förlorade laget finalen i division III mot Mount Union.

Kontakten med Garret Colao har skapats genom Chris Merrit, som just nu är i Stockholm för att arrangera en clinic för både spelare och coacher i ”Heads Up Football”, som han lär ut till coacher upp till NFL nivå.

– Garrett spelade QB för Christopher Columbus High School mellan 2007 och 2009 när jag tränade laget, och han var med och gjorde oss till det bästa high school-laget i Florida. Det är en ung man med bra karaktär, som är både intelligent och mogen. Som spelare är han träffsäker och kan springa bra med bollen. Jag tror att han kommer kunna skapa en hel del problem för många försvar i Superserien, säger Chris Merrit.

Chris beskriver Garrett som inte bara en bra spelare utan också som någon som är duktig på att göra spelarna omkring sig bättre.

– Jag har tränat amerikansk fotboll under många år, i USA och i Europa, och killar som Garret, med förmågan att både spela själv och samtidigt vara med och göra sina medspelare bättre är inte så vanligt. Han kommer kunna göra stor skillnad för juniorspelarna i Stockholm Mean Machines, säger Chris Merrit.

Stockholm Mean Machines vill tacka Chris för samarbetet kring att få Garrett Coleo till Sverige! Garrett ansluter till laget i samband med träningslägret i mitten av maj.