Jack Moro – Lewis Walkers efterträdare

Jack Moro (DB), den 23-årige interceptionfantomen ifrån Wisconsin, är Crusaders senaste och troligen sista värvning för året. Jack har precis avslutat sitt sista år på St. Cloud State och därmed också sin sista säsong med NCAA D2 laget Huskies.

Jack  Moro
Namn: 
Jack Moro
Position: DB
Ålder: 23 år
Längd: 180 cm
Vikt: 91 kg
College: St. Cloude State Huskies (NCAA D2)

Carlstad tar precis som många gånger förr in en DB för att förstärka upp sitt defense, men tack vare att de spelar med en svensk QB och att regelverket kring importer förändrats inför den kommande säsongen så kan vi nog även vänta oss att se Jack en hel del på offense som receiver. Reglerna säger numera att man får ha två amerikaner på planen samtidigt, till skillnad mot tidigare en.
– Vi är otroligt glada över att Jack nu är klar. Han håller otroligt hög klass i sitt spel och kommer från en skola i USA där vi har goda kontakter och där alla pratat väl om honom, , säger Rikard Borg i Carlstad Crusaders sportgrupp .

Skolan som Borg pratar om är Cloud State University där Ian Shoemaker (bror till f.d. Crusadersspelaren Javid Shoemaker) arbetar som coach.

Utöver Jack så har man redan innan gjort klart med ett flertal andra spelare utifrån som även dom kommer förstärka de regerande svenska mästarnas DB-kår, primärt från Stockholm och Göteborg.

# Förnamn Efternamn Pos. Längd Vikt Ålder Moderklubb
29 Gustaf Nyhlén DB 182 83 19 Carlstad Crusaders
34 Martin Ullbrandt DB 175 77 31 Carlstad Crusaders
32 Jonas Ohlsson DB 179 82 35 Carlstad Crusaders
20 Olof Eriksson DB 188 88 25 Falun Copperheads
88 Joel Dalerstedt DB 182 85 30 Göteborg Giants
26 Tobias Asp DB 175 83 21 Göteborg Marvels
24 Ville Olsson DB 179 82 23 Göteborg Marvels
? Jack Moro DB 180 91 23 St. Cloude State Huskies
21 Erik Siljeholm DB 178 90 21 Sthlm Mean Machines
2 Robin Bahiraei DB 185 85 21 Sthlm Mean Machines

Jack Moro 28Under de tre senaste säsongerna har Jack startat i stort sett samtliga matcher för sitt Huskies, främst som safety men även som corner. Han innehar även ett skolrekord. Jack lyckades göra hela 21st interceptions under sin tid på St. Cloud State, elva av dessa under hans näst sista år på skolan och är även de ett skolrekord.
– Jag trivs som allra bäst som safety i en fri roll där jag kan läsa spelet och attackera när bollen är i luften men gillar även att komma upp och stoppa springspel. Om jag skulle likna min spelstil med en spelare i NFL så får det bli Charles Woodson. Jag har bra händer och läser spelet bra. Jag tar fler interceptions än jag slår bort bollar, kommenterar Jack.

Under 2013 lyckades han även få ihop 184 interception return yards, över 70 tacklingar och 7 interceptions.

Jack Moros HUDL highlights.

Under tiden som jag gjorde research till den här artikeln så kändes det som att det fanns något bekant med Huskies logga, trots att jag väldigt sällan ser på NCAA D2 fotboll. Jag kunde dock ganska snabbt hitta förklaringen, det krävdes bara att jag Googlade “Montreal Canadiens” så var problemet löst. Frågan är bara hur Huskies löste copyright problematiken?

SCSU Huskies
SCSU Huskies
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens