Matthew blir ny QB i Mean Machines

Matt Barkley1:a april 2014 – Efter att Emil Sundström-Edland valde att lämna Mean Machines inför årets säsong har många säkert ställt sig frågan om vem man skulle plocka in för att fylla det tomrummet. Men nu råder det inget som helst tvivel om vart vi kommer hitta Superseriens största dragplåster 2014.
Nu kan SFN avslöja att man valt att, likt Uppsala 2013, slå på den stora trumman och plocka in en välmeriterad och välkänd spelare från USA. F.d. USC Trojans och tillika Philadelphia Eagles QB’n Matt Barkley har valt att lägga spelet i NFL på is ett år och bege sig till Europa.
– Efter att jag såg klippet på YouTube från den svenska ligan har jag inte riktigt kunnat släppa tanken på att pröva på spel utomlands. Och när jag väl fick förfrågan var det inget att tveka på, Sverige behöver mig mer än vad Philadelphia gör, kommenterar Barkley.

Namn: Matthew Barkley
Position: QB
Ålder: 23 år
Vikt: 102 kg
Längd: 188 cm
College: USC Trojans

Som vi tidigare rapporterat så kom Matt först i kontakt med fotbollen i Sverige via ett YouTubeklipp från en match i division 1 mellan Västerås Roedeers och Södertälje Truckers. Matt var väl inte direkt imponerad av spelet, men uppenbarligen fann han något visst med de eftersom han väljer att spela i Superserien 2014.

Mesta Mästarna som Stockholm brukar titulera sig har inte enbart tagit in Matt för att locka publik och media till Zinkensdamm i år.
Barkley Matt– Vi vet hur taggade Carlstad är på att ta det historiska rekordet på fem raka SM-guld, något som vi i Mean Machines borde gjort redan i början av 2000-talet, och vi tänker göra allt som krävs för att sätta käppar i hjulen. Om tillskottet av Barkley är det som får vågskålen att tippa över till vår fördel är vi beredda att ta dom ekonomiska risker som det innebär att ta in Matt, säger Stockholms Peter Nilsson.

Att det kommer kosta en aning mer än att låta en egen produkt spela eller att plocka in en mindre meriterad spelare råder det inga tvivel om, men allt finns med i Stockholms budget.
– Vi räknar med att det kommer i snitt 2.500 personer på våra hemmamatcher i år tack vare Matt och det kommer generera mer intäkter än nödvändigt för att avlöna Matt säger klubbens nye sportchef Fredrik Pilbäck till SFN.

Med hemvändande Kuusinen, Norberg och Toldy tillsammans med nytillskottet av Barkley i Mean Machines anfall så kommer det finnas all anledning att redan nu boka in hemmapremiären mot Uppsala 86ers den 24/5.