Nate Copeland – Black Knights ess i rockärmen!

canes1_130823_Copeland_Nate_IMG_8990Namn: Nate Copeland
Position: OLB
Klubb: Örebro Black Knights
Ålder: 25 år
Vikt: 103 kg
Längd: 185 cm
Tidigare: 2013 Kiel Baltic Hurricanes (GFL), 2012 Faulkner University (NAIA), 2011 Henderson State University (NCAA Div II), 2010 Lambuth University (NAIA)

Copelands highlights hittar ni här.

Örebro Black Knights har gjort klart med linebackern Nate Copeland, som närmast kommer från tyska GFL-laget Kiel Baltic Hurricanes. 25-åringen har dubbelt medborgarskap – tyskt och amerikanskt – vilket gör det möjligt för Black Knights att ha honom i laget, trots att kvoten på nordamerikanska spelare redan fyllts av safetyn Mike Hicks och quarterbacken Joe Clancy.

Den här killen kommer ge oss fler alternativ i vårt försvar”, säger klubbens sportchef Mats Hagsten. ”Han är väldigt kvick och spelar aggressivt, både mot springspel och när han sätter tryck på quarterbacken.

Black Knights väljer alltså att komplettera laget inför slutspurten. Värvningen av Copeland handlar inte om att ersätta någon skadad spelare, utan den är att betrakta som en ren förstärkning inför de avgörande matcherna och slutspelet.

Affären har gjorts möjlig tack vare fyra befintliga partners, som skjutit till pengar – utöver tidigare åtaganden i klubben – som öronmärkts för just den här värvningen.

Han är en mångsidig atlet, som har spelat främst linebacker och defensiv back, men är även en bra Special Teams-spelare”, säger Hagsten. Tittar man bakåt i historieböckerna ser man också att Nate Copeland har figurerat som runningback, med stor framgång, i yngre år.

Det har gått väldigt snabbt“, säger Copeland, “men jag ser fram emot att komma igång och spela. Jag har aldrig varit i Sverige tidigare, och vet inte så mycket om landet, så det kommer bli några spännande veckor.

Han berättar dock att han har en långväga indirekt koppling till Black Knights. “David Ingram och jag spelade faktiskt tillsammans på Lambuth University, och jag vet att David har spelat här i Örebro.

Han beskriver sig själv som en allsidig spelare, som är beredd att spela där laget behöver honom mest. “Jag gillar att spela aggressivt och med fart. Jag har inte hunnit titta på Black Knights spelbok överhuvudtaget ännu, men jag hoppas det ska finnas en roll som passar mig bra.

Copeland landade i Sverige torsdag strax efter lunch och ansluter till lagets träning redan ikväll. Han kommer att vara spelklar till lördagens bortamatch mot Arlanda Jets.