Roedeers i Superserien 2015?

Saxat från roedeers.se

Västerås Roedeers
Västerås Roedeers

Nu när säsongen är slut och Roedeers har för 3 året i rad gått obesegrade genom sin serie så kommer nästa satsning.

Styrelsen har bestämt sig för att söka till Superserien!

Superserien är den högsta serien i Sverige och det är en stängd serie. För att kunna spela där måste föreningarna söka sig dit. Förbundet har flera kriterier som månste uppfyllas för att ansökan ska gå igenom.

Styrelsen anser att Roedeers uppfyller alla dessa kriterier och kommer ansöka om en plats i Superserien till 2015.

En av kriterierna är en sportslig del och där anser styrelsen att Roedeers med råge har uppfyllt det genom tre obesegrade säsonger.
Ett annat kriterier är en positiv ekonomisk balans och det har klubben.
Ett tredje kriterier är organisationen och även här uppfyller föreningen detta med många engagerade människor i klubben.
Superseriens logoDet kanske mest omtalade kriteriet är juniorlagen. Här krävs det att föreningen har lag i varje serie,U-13, U-15, U-17 och U-19. 2014 hade föreningen inget U-19 lag i seriespel (men alla andra lag inklusive damlag) men Roedeers har till 2015 redan nu en full trupp (22 spelare) i U-19 och fler kommer att komma till under vinterns rekryteringar. Så även detta kriteriet är uppfyllt.

Styrelsen menar på att det inte ska finnas några hinder för att få ansökan godkänd. Den ska vara inlämnad 15 oktober och sedan är det bara att vänta på beslut från förbundsstyrelsen.