Djurgården & Bulls går skilda vägar

Efter Djurgårdens nystart för ett par år sedan har man huserat i divison 1 och under 2013 och 2014 hade man ett farmaravtal med Superserielaget STU Northside Bulls. Detta för att kunna erbjuda sina mest hårdsatsande spelare möjligheten att testa på spel i Superserien utan att behöva byta klubb. För Bulls del var det dels ett sätt att få ett bättre djup i truppen samt att man kunde ge nybörjarna speltid i division 1 istället för att behöva möta Superseriemotstånd redan första matchen i karriären.

STU-DIF-240x120Enligt uppgifter till SFN så har dock Bulls och Djurgården valt att gå skilda vägar inför kommande säsong. Bulls kommer inte att söka nya samarbetspartners som det ser ut i nuläget medan Djurgården redan inlett samtal med Stockholm Mean Machines.
Stockholm och Djurgården har samarbetat tidigare och det finns flertalet spelare som spelat i bägge lagen de senaste åren.

STU Northside Bulls sportchef Kristofer Österberg tycker att det känns tråkigt att samarbetet är till ända.
– Supertråkigt att förlora dem som samarbetsklubb. Vårt samarbete var inte utan bulor på vägen, men vi hade en plan på hur vi skulle plana ut dem.
Vi befann oss i ett vägskäl där vi antingen skulle satsa vidare tillsammans eller gå skilda vägar och då valde Djurgården att bryta upp. Vi önskar Djurgården och Stockholm ett framgångsrikt samarbete 2015.

Det ryktas även om att Djurgården, till skillnad mot 2014, kommer välja att ta klivet upp till Superettan 2015 vilket troligtvis kommer att kräva en hårdare satsning för både spelare och ledare i klubben.

“SMM presenterade det mest attraktiva förslaget för ett samarbete med DIF AF för säsongen 2015 och efter att spelarna sagt sitt genom en omröstning, så har nu beslut fattats om att ta byta samarbetspartner.” Står det att läsa på difaf.se

—–

Från Stockholm Mean Machines

Mean Machines ingår samarbete med Djurgårdens IF AF

Efter att sedan återuppstarten 2013 haft samarbete med STU Northside Bulls väljer Djurgården inför säsongen 2015 att istället samarbeta med Stockholm Mean Machines.

– Detta utgör en plattform för våra U19-spelare som inte riktigt är klara för att börja spela i Superserien. De kan nu utan att byta klubb få viktig erfarenhet av seniorspel. Därtill får vi ett större antal spelare på våra träningar då vi tränar tillsammans. Många spelare på träningar och läger gör att vi kan höja tempot och spelförståelsen ytterligare ett snäpp, säger Fredrik Pilbäck, tillförordnad huvudtränare i Stockholm Mean Machines.

– Djurgården är en anrik förening som vi har haft bra samarbete även tidigare. Djurgården har flera duktiga spelare som nu utan att byta klubb kan få spela i Superserien. Stockholm Mean Machines har en mycket framgångsrik domarsektion som har mycket att dela med sig av, och Mean Machines har lag och ledare i alla åldersgrupper. Tillsammans kan vi nu hjälpas åt så att DIF kan återskapa sitt juniorprogram.

Stockholm Mean Machines har sedan länge ett väl utvecklat juniorprogram, en erfarenhet som kan vara till god hjälp nu när Djurgården satsar på att få igång sin juniorverksamhet. Även samarbete när det gäller domare samt klubbjobb är viktiga delar där samarbetet kommer att vara en tillgång för Djurgården. Utöver detta förs det dialog över gemensamma träningar samt träningsläger där klubbarnas coachstaber kan samarbeta och utbyta erfarenheter. Samarbetet sträcker sig över säsongen 2015.

– Vi är mycket nöjda att under säsongen 2015 kunna ingå ett samarbete med Stockholm Mean Machines. Mean Machines var aktuella både 2013 och 2014 men båda åren har ett samarbete med Northside Bulls varit ett bättre alternativ för oss, konstaterar Philip Lindviken, den i Djurgårdens styrelse som träffat klubbarna inför beslutet.

– Vi har haft precis samma process som föregående år med möten med klubbarna som visat intresse och i år har Mean Machines kommit med ett starkt förslag som stärker Djurgården där vi som förening är lite svagare. Djurgårdens spelares åsikter spelade och en stor roll i valet av samarbetsklubb.