Debatt: “Vem bär skulden?”

Inget VM i Sverige, det suger ju rätt hårt och den kollektiva besvikelsen är enorm. Det är på så många sätt en stor förlust för SAFF och amerikansk fotboll i landet.

Broken VMJust nu tycker jag dock att det är många efterkloka personer som sitter och pekar finger och (i okunskap) skyller på både den ena och den andre. Ja, SAFF hade nog kunnat skött detta bättre med det är ju som sagt lätt att vara efterklok. Jag personligen har väldigt svårt att fatta det som hänt här, den person som ser ut att vara “mest” skyldig till spektaklet har jag väldigt ofta en annan åsikt än och har tyckt han saknar nytänk. Jag har dock alltid respekterat hans vilja att driva fotbollen.

Jag har suttit i föreningar och distriktsförbund som utan att tveka röstat in honom varje år för vi har alla trott han haft amerikansk fotbolls bästa i åtanke. Han har varit en av dem som lagt ner absolut mest tid på vår idrott och vad som än kommer ut av detta är det min absoluta uppfattning att han inte gjort detta i eget vinstintresse, jag tror fortfarande han haft fotbollens bästa i åtanke och tyvärr har det lett till desperata försök att få VM av stapeln. Denna desperation fick tyvärr negativa effekter för oss alla och för honom själv i synnerhet.

Att kasta skulden på SAFF och förbundsstyrelsen tycker jag är fel, vi har alla varit “säkra” på att det som skett varit i allas vårt bästa och vi har alla missat att kritiskt granska vad som händer. Det bör dock ske en granskning av revisorernas arbete några år tillbaka.
Vi bör nog fundera på vad vi själva gjort innan vi börjar ge SAFF skit för det som hänt! Jag kommer först och främst ta mig en funderare på vad jag hade kunna gjort, på vad vi i distriktet kunnat gjort och varför vi alla föll för allt som skett.

Sen får vi ALLA börja jobba framåt och försöka hitta vägar för att stärka fotbollen igen. Skuldfrågan kommer med all säkerhet bli ett fall för rättsväsendet och det kommer inte gynna oss något med massa interna stridigheter.

Per Haakon
Sekreterare SSAFF