Hermodsson kvar i Crusaders 2015

Från Carlstad Crusaders

Det blir en fortsättning för Anders Hermodsson i Carlstad Crusaders säsongen 2015. Efter diskussioner under en längre tid har nu den trefaldige Svenske Mästaren bestämt sig för att förlänga sin sejour i Karlstad även nästa säsong, även om det fanns anbud från lag nere på kontinenten.

#7 Anders Hermodsson, Carlstad Crusaders
#7 Anders Hermodsson, Carlstad Crusaders

Under säsongen ledde quarterbacken sitt Carlstad Crusaders till deras femte raka SM-guld, passade för 3038 yds, 41 TD:s och endast 2 Interceptions, sprang för 596 yds och 17 TD:s och satte med Crusaders anfall ett nytt rekord i Superserien med ett snitt på 58,8 poäng per match – under grundserien.

”Anders har varit en stor del i den framgång vi haft de senaste tre åren och att vi nu kommit överens om en förlängning gör att vi kan gå vidare i vårt planerade lagbygge inför nästa säsong. Vi kan nu fokusera på de importer vi pratar med samt vilka delar av laget vi behöver förstärka med rekryteringar tillsammans med de yngre spelare som tar steget upp i A-laget.” Säger klubbdirektör Robert Sundberg och fortsätter. “Anders är för närvarande i USA där han bland annat träffat en av våra sponsorer, All World Machinery, och slutförhandlade där med vår representant från sportgruppen, Carl Carlsson, som vi har på plats i USA.”

Carlstad Crusaders är som enda lag från Sverige representerat i Champions League under 2015. Tillsammans med VM och en lång Superserie krävs en bred trupp som kan presetera på topp över en längre tid. Arbetet fortsätter nu med att få tillbaka importen Brett Koepp där vi försöker få till ett långtidskontrakt. Brett har haft en mycket bra utveckling under de två åren han varit här och vi ser honom som en nyckelspelare under en lång tid framöver. Förhoppningsvis kan vi återkomma med hur detta arbete går inom kort.

Carlstad Crusaders

Närmast är nu vår Training Day som går av stapeln i Wåxnäshallarna den 6:e december mellan 13:00 och 17:00 där vi har ett tiotal spelare som kommer på besök för att se hur det är att träna i vårt Elitprogram inom Carlstad Crusaders samt att vi får en möjlighet att bekanta oss med flera talangfulla unga spelare.