Philip Juhlin återvänder till Predators

Från Kristianstad Predators

Svenska landslagets quarterback Philip Juhlin är klar för ytterligare ett år med Kristianstad Predators. Juhlin var under den föregående säsongen en av Superseriens bästa quarterbacks då han bland annat kastade 27 touchdowns.

Philip Juhlin
Philip Juhlin

Philip Juhlin är född och uppvuxen i Maryville, Tennessee och kommer närmast ifrån spel på Carson–Newman University. Juhlin kom till Predators 2012 och ledde laget från Division 1 upp till Superserien redan under sin första säsong. Under 2013 blev han utsedd till Årets Rookie och även Årets QB i Superserien. Philip är en så kallad “dual-threat” quarterback och kan göra poäng både på marken genom sina snabba fötter men även genom luften med sina välriktade kast.

– Jag är redo att komma tillbaka till Sverige för att få börja träna mitt U-13 lag och göra mig redo inför den kommande säsongen. Under de tre senaste åren med Predators så har vi tagit steg i rätt riktning mot våra mål och förhoppningsvis så fortsätter den trenden även under den kommande säsongen, säger Philip Juhlin.

Jon Walker
Jon Walker

Under 2014-års säsong var Philip Juhlin en av Superseriens bästa quarterbacks och hann både med att kasta 27 touchdowns och själv springa in 3 touchdowns. Totalt kastade han för över 3000 yards under säsongens tio matcher.

– Jag är väldigt glad över att Phil fortsätter i Predators även 2015. Phil är en riktigt bra quarterback, en bra lagkamrat och väldigt rolig att få coacha. Han har utvecklats under varje säsong och jag tror inte att 2015 kommer vara något undantag. Kreativiteten som Phil tillför vårt offensiva spel är ovärderlig. Kristianstad Predators är och kommer alltid vara en utmanare med Phil som vår quarterback, säger Predators coach Jon Walker.