Svallin klar för Norska mästarna

Redan tidigt under försäsongen stod det klart att Robin Svallin skulle lämna Örebro Black Knights men det var länge oklart vilken klubbadress det blev för den unge linjespelaren. Nu har Robin anlänt till sin nya hemstad, Høllen i Norge och kommer där med till spel med Kristiansand Gladiators, hans tredje klubb på lika många år.

Kristianstad Gladiators

Kristiansand GladiatorsSFN kan nu avslöja att Robin gjort klart med den norska mästarklubben Kristiansand Gladiators som varit ett av Norges bästa lag de senaste tre åren med två NM-silver och ett NM-guld.
Likt Robins f.d. klubb, Örebro Black Knights, har Gladiators en förkärlek till att förstärka truppen med utländska spelare. Under 2014 hade laget minst fem importer och en amerikansk HC. Värvningen av Svallin tyder på att man fortsätter på den inslagna banan av att förstärka laget med spelare utifrån.

This slideshow requires JavaScript.

Robin, som gjorde sina första år i Tyresö Royal Crowns juniorlag, har sedan dess både hunnit med spel med Juniorlandslaget, IFAF’s Världslag samt Superseriespel med både Tyresö Royal Crowns och Örebro Black Knights.

Det var i just IFAFs Världslag som Gladiators fick nys om den unge linjetalangen. Någon i Gladiators var på plats i USA samma år som Robin och lade namnet på minnet och när det ryktades att Robin var intresserad av att flytta på sig var man snabba med att kontakta honom. Kristiansand siktar på ännu ett NM-guld i år och likt tidigare år förstärker man upp laget både på spelar- och tränarsidan. Lagets General Manager, Hege Indresand, säger till SFN att både fotbollen i sin helhet i Norge och Gladiators fortfarande är i en uppbyggnadsfas och att det inte finns tillräckligt med kunskap och bra spelare för att kunna vara med och slåss i toppen av ligan utan förstärkning, men att man hoppas att inom några år kunna ha både fler tränare och spelare fostrade i Kristiansand.

När vi kom in på Norges medverkan i Champions League däremot så verkade det inte som att farhågor om för tufft motstånd var det som avskräckte utan det var troligen ett par andra faktorer som ställde till det. Hege påpekade att den norska serien spelades under våren, med final i början av juli, och att man skulle behöva göra om seriesystemet hel toch hållet för att möjliggöra Champions Leaguespel för ett Norskt lag. Utöver detta trodde han även att det var en ekonomisk fråga då det troligen skulle kosta alldeles för mycket med så många långa bortamatcher, men att vi troligen skulle få se ett norskt lag ute i Europa inom inte allt för avlägsen framtid. Om Robin Svallin fortfarande är en gladiator när detta sker återstår att se.