Kevin Dillman – Elak och klädd i grönt

Kevin Dillman2012 lämnade Kevin Dillman Sverige för att förverkliga sin dröm om att någon gång få spela i NFL. Hittills har dock vägen dit varit allt annat än spikrak. De första två åren spelade Kevin bl.a. Quarterback, Defensiv end och på special teams på La Mirada High School i Kalifornien.
Inför säsongen 2014 flyttade han till Denton, Texas för att spela quarterback för Guyer High School. Kevin flyttade enligt rykte från La Mirada för att han inte var nöjd med den träning han fått i Kalifornien och att flytten skulle ge Kevin bättre förutsättningar inför kommande collegespel.

Guyer Wildcats frontVäl på plats i Denton visade det sig att dessvärre att han inte skulle få chansen att spela med skolans A-lag på grund av omständigheter kring bytet av skola osv, men att han skulle få möjlighet att spela och träna fotboll med skolans utvecklingslag.
Kevin spelade inte enbart quarterback på Guyer utan användes som även som Running Back och Tight End med framgång. Många trodde att detta skulle vara ett dråpslag mot Kevins NFL-drömmar men fick han ett stipendieerbjudande från den anrika skolan Nebraska Cornhuskers ganska snart efter flytten. Men efter ett coachbyte i Nebraska kom den överraskade nyheten att skolan dragit tillbaka sitt erbjudande och Kevin stod, med bara månader kvar till skolstart, helt utan både skola och lag.

North Texas Mean Green
North Texas Mean Green

Efter ett par turbulenta veckor har dock Kevin äntligen hittat en skola att spela för och han flyttar inte långt från Guyer utan han blir kvar ”hemma” i Denton, Texas.
University of North Texas (UNT) blir Kevins hemvist de kommande åren och han kommer att spela för North Texas Mean Green. Detta innebär att Kevin kommer att spela i Conference USA, samma konferens som den svenske linjegiganten Sebastian Johansson och hans Marshall Thundering Herd.

North Texas spelade 2014 mot bland annat Texas Longhorns, Rice Owls, Louisiana Tech Bulldogs och 2015 möter man även Tennessee Volunteers. Så trots att han inte spelar på Nebraska kommer det att finnas gott om toppfotboll att avnjuta för alla svenska fans som vill följa Kevins framfart. Huruvida han kommer att spela Tight End, Running Back eller Quarterback återstår att se, men det råder inget tvivel om att Mean Green fått en atlet i truppen 2015.

North Texas gick 8-4 2013 och spelade ”Heart of Dallas Bowl” mot UNLV Rebels i början av januari. Man gick segrande ur den striden med hela 14-36 och gjorde då med en av sina bästa säsongen på mycket länge. 2014 däremot slutade man näst sist i C-USA West med endast fyra vinster och åtta förluster. Lagets HC, Dan McCarney, har tidigare bland annat tränat den defensiva linjen i Florida Gators och varit DC hos Wisconsin Badgers.

Football: Guyer tight end Dillman commits to UNT