Robinsons oväntade återkomst

Greg RobinsonI slutet av juni 2014 meddelade Limhamn Griffins att dom avslutat kontraktet med sin importlinebacker Greg “June” Robinson och att man valt att plocka in en ersättare för honom. Ersättaren blev Tate Mustin som primärt kom att spela runningback för Malmölaget.

Till mångas förvåning återfanns dock både Mustin och Robinson i truppen mot Mean Machines i omgången efter.

Från artikeln “Robinson kvar i Griffins trots att Mustin är på plats” 19/6 2014

Under matchen mot Stockholm kunde man dock se något aningens oväntat. Både Robinson och deras nya import Tate Mustin var ombyta och och spelade hela matchen, förvisso på var sin sida om bollen, men något byte av import verkar det inte ha blivit.
Det tog dock en stund in i matchen att upptäcka att bägge dessa herrar spelade då de bägge har karakteristiska långa svarta dreadlocks hängandes ner över ryggen under den vita hjälmen, något som det inte kryllar av i övrigt i Superserien.

Efter alla dessa turer fram och tillbaka med Robinson var det aningens förvånande att höra att man valt att plocka tillbaka honom för ytterligare en säsong. Men det verkar inte finnas den minsta tvekan från Griffins sida.
Limhamn Griffins– Jag vet att June är missnöjd med vissa delar av förra säsongen då han hade otrolig otur med envisa skador och en bra spelare är aldrig nöjd om han inte kan gå för det 110% i alla lägen, men vi har inte för en sekund tvivlat på hans förmåga och nu är han tillbaka för att visa sin fulla potential. Han är inte bara en otroligt bra spelare men också en drivande kraft i laget som verkligen brinner för Griffins framgång. Det är alltså inte en importspelare vi flyger in utan vi flyger hem en Griffins spelare och det är en stor del i vårt beslut att förnya kontraktet med honom. Han gjorde en stor insats för oss förra året, trots skadebekymmer, så det här året kommer bli ännu bättre och vi är extremt nöjda, kommenterar Griffins sportchef Carl Klimfors.

Greg Robinson anländer redan i januari till Sverige och kommer göra något tämligen ovanligt för importspelare, att delta i en hel försäsong med sitt lag. Om detta ger några extra fördelar under 2015 återstår att se.