Duke, Stinger & Koepp

Duke Iverson
Duke Iverson i Swarco Raiders

Redan 29 januari stod det klart att Carlstad Crusaders gjort klart med en huvudtränare för kommande säsong, den blott 68-årige amerikanen Carl “Duke” Iverson tar över efter familjen Adkins som tränat laget de tre senaste åren. I processen med att hitta en ny huvudtränare var Crusaders även i kontakt med Rick Rhoades, som tränat laget tidigare, men dessvärre hade han andra åtaganden som inte gick att kombinera med Superserien och Champions League.

Duke har, precis som många tidigare huvudtränare i Crusaders, meriter från den europeiska toppfotbollen och besitter goda kunskaper inom quarterback- och receivercoachning. Detta medföljer att han, utöver sitt jobb som HC, även kommer vara lagets OC samt QB/WR-coach. Hans coachkarriär sträcker sig hela 44 år tillbaka i tiden och majoriteten av tiden, 26 år, har han varit huvudtränare.

2013 var Duke offensiv koordinator i det finska laget Jyväskylä Jaguars, där svenske Josef Saker (nu Tyresö Royal Crowns) spelade runningback samma säsong.

Under VM i Österrike 2011 var han assisterande tränare i det Australienska landslaget som dessvärre slutade sist i turneringen med endast tio gjorda poäng på fyra matcher.

2009 var Duke med och knep Eurobowltiteln med det österrikiska laget Swarco Raiders då som OC och QB/WR-coach.

Markus Stinger Olesen, Kolding Guardians
Markus Stinger Olesen, Kolding Guardians

Dansk dynamit

Utöver ny huvudtränare ryktas det även att värmlandsklubben är på gång att skriva kontrakt med den unga danska talangen Markus Stinger Olesen. Markus har tidigare spelat för den danska klubben Kolding Guardians, både i junior- och A-lag och blev 2013 utsedd till lagets mest värdefulle spelare. Utöver klubblagsspel har han hunnit med att spela med det danska juniorlandslaget samt IFAF World Development Team 2014 (RB) och 2015 (WR), nu senast tillsammans med Crusadersspelarna Mattias Eriksson och Daniel Gunnarsson.

Tampa Bay Buccaneers vs. Carlstad Crusaders

Tampa Bay BuccaneersInte långt efter att Carlstad Crusaders skrivit ett långtidskontrakt med sin runningback gigant, amerikanen Brett Koepp, har NFL-laget Tampa Bay Buccaneers visat intresse för honom och bett honom skicka över film från hans tid i Crusaders. Detta innebär dock inte att Carlstad behöver ge sig ut på jakt efter en ny import på en gång eftersom steget från att ett NFL-lag visar visst intresse till att man kommer med i 53-manna truppen är väldigt långt. Men klubben har gjort klart att om ett NFL eller CFL-lag är intresserade av honom så kommer de inte att stå ivägen.