Colby Kirkegaard – Från Wyoming till Tyresö

Att hitta rätt quarterback kan vara avgörande för ett lag med ambitioner att nå en final och för att ha möjligheten att gå segrande ur en sådan.
Allt för många gånger tidigare har vi sett lag med stor potential falla på mållinjen just på grund av ett inte tillräckligt bra quarterbackspel.

”Quarterback är alltid en nyckelvärvning, och är ofta skillnaden mellan en bra och en dålig säsong. Vi som stab har varit extremt noggranna och seriösa i vår jakt på rätt man att leda Royal Crowns anfall under 2015. I Colby känner vi att vi har hittat rätt både som ledare, spelare och lagkamrat. Han kommer till oss med meriter från hög college-nivå och jag ser fram emot att se honom mot Superseriemotstånd.” – Andreas Ehrenreich, Head Coach Tyresö Royal Crowns

Namn: Colby Kirkegaard
Position: QB
Klubb: Tyresö Royal Crowns
Ålder: 23 år
Vikt: 93 kg
Längd: 191 cm
Hemstad: Phoenix, Arizona
High School: Arcadia HS (Phoenix, Arizona)
Junior College: Phoenix Community College (1695 yds passing, 12 TD)
College: Wyoming Cowboys, NCAA FBS (19 matcher, 2820 yds passing, 12 TD)

This slideshow requires JavaScript.

Under sin tid med Wyoming Cowboys (NCAA FBS) spelade Colby bland annat med tidigare Arlanda Jetsspelaren Oscar Nevermann och Jetsimporten Brandon Miller. Han har även fått goda vitsord från tidigare Jetsimportenen Nick Danielson som coachade runningbacks och tight ends på Wyoming.

The main attributes that you are looking for (student of the game and leadership) are the areas Colby particularly excelled this past season.  He is a man of great character and it is very easy for his teammates to respond to him.” – Brent Vigen, Offensive Coordinator/Quarterbacks Coach – Wyoming Cowboys

”Colby är en riktigt vass passare, med en mycket hög fotbolls-IQ. Hans meriter med spel mot lag som Oregon och Michigan State talar för sig själv.” – Christofer Fredlund, Offensiv Coordinator Tyresö Royal Crowns

Under sin tid på Wyoming var Colby en en av fyra kaptener i laget och har spelat mot lag som Oregon Ducks, Michigan State Spartans och Boise State Broncos.

”Det känns väldigt roligt och spännande att vi har lyckats skriva kontrakt med en quarterback av Colbys kaliber. Colby kommer med sina kvalitéer som quarterback att passa vårt anfall på ett mycket bra sätt. Han kommer även var en stor tillgång för oss med sin kunskap och erfarenhet från spel på hög nivå. Efter alla de samtal vi haft med honom under rekryteringsprocessen och vad vi fått höra från referenser gällande hans person är jag även övertygad om att han kommer passa in i lagbygget på ett förträffligt sätt.” – Thomas Carlstedt, WR-coach/rekryteringsansvarig Tyresö Royal Crowns 

I Kirkegaards, likt Brett Koepps i Carlstads, kontrakt finns det en klausul som gör att han kan bryta kontraktet om han får ett erbjudande om spel i någon av de nordamerikanska proffsligorna. Colby anländer i början av april och gör sin första match i rött och vitt den 9:e maj i Västerås mot nykomlingarna Roedeers.