SM-finalen sänds på TV4 Sport & TV4 Play

Från Svenska amerikansk fotbollförbundet
Finalen spelas den 6 september med Kick-Off 12:00. Sändningen startar 11:45.

TV4_SportTV4 fortsätter sitt samarbete med Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och sändningarna från SM-finalen för herrar.

SM-finalen i amerikansk fotboll är ett evenemang som bidrar till TV4 Sports ambition att erbjuda våra tittare högklassig svensk sport, säger Hans Pekkari, kanalchef TV4 Sport. Superserien är i år jämnare än på många år. SM-finalen kommer bli högdramatisk. Det är väldigt roligt för alla inbitna amerikansk fotbollsfans att matchen kommer sändas på TV4 Sport såväl som på TV4 Play utan geografisk begränsning, säger Martin Söderberg, evenemangsansvarig på Svenska Amerikansk Fotbollförbundet.

Vilka finallagen blir avgörs helgen innan finalen då semifinalerna spelas. Favoriter till guldet är nyblivna Champions League vinnarna Carlstad Crusaders som tagit de senaste fem årens SM-titlar.

SM-finalen, som är den 30:e i ordningen, är tillbaka på Studenternas i Uppsala efter att ha avgjorts på Tele2 Arena under två år, och spelas söndagen den 6 september. Därmed sluts cirkeln. Den första officiella SM-finalen spelades även den i Uppsala, 1986, då på Fyrisfjädern, mellan Lidingö Pink Chargers och Glue Harbour Buccaneers (numera Limhamn Griffins). Det är samtidigt sannolikt det sista stora mästerskapet som spelas på Studenternas IP, som invigdes redan 1909. Arenan ska rivas för att ge plats åt en ny arena som beräknas stå klar 2020.