Skövde & Tyresö utökar samarbetet

Från Skövde Dukes

Efter att ha vunnit sju av åtta matcher 2015 och valt att ta klivet upp till Sveriges näst högsta serie, Superettan, till kommande säsong står det nu alltså klart att Skövde Dukes kommer få stöttning av ett av Sveriges främsta klubbar, nämligen Superserieföreningen Tyresö Royal Crowns.

Skövde DukesUnder ett par års tid har Skövde Dukes och Tyresö Royal Crowns haft ett visst utbyte, då främst på tränarsidan. Tyresötränaren Leo Billgren har bland annat stöttat A-laget med spelsystem och coachning på läger och speciellt utvalda matcher. I år tar föreningarna samarbetet ytterligare ett steg och skriver ett officiellt farmarlagsavtal mellan varandra.

Detta kommer utöver gemensamma träningsläger och erfarenhetsutbyte mellan tränarna även innebära att Skövde kan erbjuda sina spelare möjligheten att prova på spel i Sveriges högsta serie, Superserien, något som kan vara både bra och nyttigt för de spelare som vill satsa lite extra på fotbollen. Tyresös A-lag har varit ett av Sveriges bästa lag de senaste 5-6 åren och gick obesegrade genom hela grundserien 2015.

SD TRC Main

TRC loggaI Tyresös tränarstab återfinnes mer än en handfull landslagsmeriterade coacher, samtliga med ett brinnande intresse för fotboll och att få möjlighet att föra vidare sin kunskap till Skövdes tränare i både A-lag och på juniorsidan. Redan nu finns planer på en till två träningsläger under vintern och våren. Det ena kommer troligen ligga runt Påsk och pågå fredag till söndag i Skövde.

“– Vi är väl medvetna om att det kommer krävas betydligt mer av oss rent sportsligt om vi ska kunna vara med och konkurrera i Superettan framöver. Genom det här samarbetsavtalet ser vi möjligheterna att utveckla både våra tränare och spelare långsiktigt så att vi inte bara kan kvalificera oss till spel i Superettan utan även befästa vår plats i Sveriges näst högsta serie”, säger Artur Karlsson, ordförande i Skövde Dukes.

Avtalet i sin helhet