Superettan slopas!

Enligt obekräftade rykten slopas Superettan med omedelbar verkan till förmån för en Division 1 med slutspel och en ny Divison 2 som kommer att spelas med s.k. Olympiska regler. Hur regelverket för Division 2 kommer att se ut blir klart först till sommaren men det rör sig om en serie som kommer spelas under 4-5 tillfällen under hösten och spelare från lag som inte tagit sig till Divison 1 slutspel kommer kunna delta. Man kommer troligen inte behöva anmäla lag till Divison 2 för än till sommaren.

Superserien och Divison 1 Dam kommer, precis som tidigare rykten gjort gällande, spelas utan sommaruppehåll. Herrarna med start v.14 och damerna v.19. Både herr- och damfinalen kommer spelas på Stockholm Stadion den 10 juli.

Division 1 Herr kommer delas in i pooler om ca. 5 lag där grundserien spelas under våren Efter sommaruppehållet kommer de lag som placerat sig 1-2 i sin pool att slås samman till en eller flera slutspelspooler och därur kommer en Division 1 vinnare att utses. Varje slutspelslag kommer att spela 3-4 matcher under hösten, troligast är att lagen delas i en norra och en södra och att det sedan spelas enkelmöten med en final. Det är endast vinnaren som har möjlighet att ansöka om spel i Superserien året efter.

För att få ihop 4 st Division 1 pooler är det inte omöjlig att SAFF tvingas slå ihop f.d. Västra och f.d. Södra för att sedan dela dem i 3 st pooler. Detta skulle kunna innebära följande indelning.

Norra/Östra
Arlanda Jets
Södertälje Truckers
Umeå AFC
Djurgårdens IF
Gefle Red Devils
Norrköping Panthers
(Nyköping Baltic Beasts)
(Dalecarlia Rebels)

Västra
Skövde Dukes
Carlstad Crusaders U
Örebro Black Knights U
Lidköping Lakers
Borås Rhinos
(Karlskoga Wolves)

Södra 1 & 2
Göteborg Marvels
Hässleholm Hurricanes
Ekeby Greys
Ystad Rockets
Carlshamn Oakleaves
Helsingborg Jaguars
S:t Staffan Saviours
Halmstad Eagles
Kristianstad Predators (isf pga ev. konkurs)

Så snart officiell info finns att tillgå kommer Swedish Football Network publicera detta.