Bronstein tar över efter Hellborg

Ytterligare ett nyförvärv är nu klar för Carlstad Crusaders och det är den offensiva linjemannen Aaron Bronstein som ansluter till mästarlaget från danska Aalborg 89ers.  

Då veteranen Kristoffer Hellborg lägger skydden på hyllan har Carlstad Crusaders kollat efter en ersättare och har nu funnit honom i danska löftet Aaron Bronstein. 20-åringen, på 184 cm och 125 kg, kommer senast från spel i danska högstaligan och Aalborg 89ers.

World Team - International Bowl 2015
World Team – International Bowl 2015

Aaron startade sin karriär redan som 14-åring och gjorde sig snabbt en namn i Danmark och var redan som 15-åring aktuell för danska U19 juniorlandslaget, det skulle dock dröja ett år innan han gjorde debut i J-Landlaget men startade som 16 åring och var kapten de åren han spelade där. Som 17-åring gjorde han debut i A-laget och som 18-åring blev han uttagen till Världslaget som möter USA i en årlig match. Förra året gjorde han återigen förra årets Crusadersvärvning danske Markus Stinger samt Crusaders talangerna Daniel Gunnarsson och Mattias Eriksson sällskap i Världslaget och startade då som center och blev utsedd till kapten i laget.

Resterande delen av 2015 års säsong fick han spolierad av en skada men är nu redo för att förenas med Gunnarsson och Eriksson i Superserien och Carlstad Crusaders. Aaron ansluter till Karlstadlaget inom kort och kommer tillsammans U-19 talangen Isak Gustavsson bli två nya tillskott till årets offensiva linje. Martin Thor och Joakim Thoresen är också två spelare som kommer att få mer speltid under årets
-“Aaron har länge rankats som en av de mest talangfulla spelarna i Danmark och vi är jättenöjda att ha knutit till oss honom.” Säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg. “En av hans styrkor är att han kan spela alla tre offensiva linjepositionerna men vi ser honom primärt som Center eller Guard. Han har en bra storlek, en bra ram samt en mix av styrka och bra fötter som få spelare har.” 

Aaron Bronstein

Aaron själv säger: -“Jag känner mig väldigt privilegierad att få bli en del av Carlstad Crusaders och är väldigt tacksam för att de ger mig denna chans att få fortsätta min utveckling inom amerikansk fotboll i en av Europas bästa föreningar. Superserien är en av de bästa ligorna i Europa och föreningen är med och spelar i Champions League så jag hoppas att jag kan vara med och bidra till stora framgångar under säsongen.”