Från Predators via Mountaineers till Crusaders

Ny offensiv linjeman ansluter till mästarklubben

Tim HermanssonYtterligare en pusselbit i lagbygget inför 2016 har nu fallit på plats när Tim Hermansson ansluter till mästarklubben. Tim ansluter efter två års studier på Western State Colorado University där han spelade på den offensiva linjen.

Tim Hermansson har sin bakgrund som spelare i Kristianstad Predators där han startade sin karriär och 2013 gjorde debut i A-laget som nittonåring. Men redan 2012 debuterade han i Juniorandslaget där han var med och spelade VM samt blev nordisk mästare. 2013 debuterade han i Seniorlandslaget och 2014 åkte han över till Gunnison i Colorado för att börja spela med Mountaineers på Western State Colorado University.

Tim har skrivit på ett tre-årsavtal med de regerande Svenska Mästarna och avtalet lyder på 1+2 år med en option efter första året att förlänga avtalet ytterligare två år. Tim förstärker den offensiva linjen på Tackle positionen och med sina 22 år, 190 cm och 116 kr, är det en spelare föreningen hoppas kunna bygga på inför framtiden.
“-Jag ser fram emot att vara en del av ett av Europas i särklass bästa lag, att vara en del i att ge Karlstad ett andra Champions League guld och ännu ett SM guld. Jag vet att hungern finns i laget att se till att även vi nya i laget ska få stå med guldmedaljen runt halsen både i Sverige och i Europa.” säger Tim om sin flytt till Karlstad.

Tim Hermansson

“-Tim kommer att bidra med en erfarenhet från USA och hjälpa oss på den offensiva Tackle positionen. Han vet vad som krävs för att spela på denna nivå och kommer att bli ett bra tillskott för oss.” Säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg. “Vi hoppas kunna hjälpa Tim att bli en av de bästa på sin position och han har verktygen att kunna bli det. Han är en snabb och rörlig spelare som kommer passa in bra i både vårt lag både som person och spelare.”