Stinger stannar i Crusaders

Från Carlstad Crusaders

Danmark bidrog redan förr året till Carlstad Crusaders då Markus Stinger anslöt till laget. Nu har föreningen och Markus kommit överens om en förlängning den danske WR kommer åter till Karlstad i början av mars.   

Det var ingen lätt uppgift för den talangfulle danske WR som inför 2015 kom till Sverige, han var i ett nytt land, ny liga och nytt lag. Han hade året innan gått upp i seniorlaget i Kolding Guardians men också framgångsrikt spelat i danska juniorlandslaget där han gjort åtta matcher men också spelat två år i IFAF World Development Team mot USA. När han anlände till Crusaders fick han under sin första säsong spela under fem olika offensiva koordinatorer men växte under säsongen in i laget och var en stor bidragande del när laget närmade sig slutspelet.

Markus Stinger Olesen & Aaron Bronstein - IFAF World Team
Markus Stinger Olesen & Aaron Bronstein – IFAF World Team

Nu har Markus valt att fortsätta karriären i Carlstad Crusaders som tar sikte på att försöka upprepa bedriften från 2015 ed seger både i svenska Superserien och i Champions League. Markus vill försöka ta sig vidare till college och ser möjligheten att utvecklas i föreningen fram till det att han får en möjlighet att åka över till andra sidan Atlanten.
-“Markus har haft en bra utvecklingskurva och i såg i slutet av förra säsongen hur han växt in i laget och att han är en spelare vi vill bygga vidare på under denna säsong.” Säger Robert Sundberg, klubbdirektör i Carlstad Crusader och fortsätter. “Med Markus på plats börjar vi få vår WR position komplett. Marcus Johnsson, Jacob Dahre, Josef Nguzo, Markus Stinger, André Holgård och Jamie Staniford känns det som vi har både den djup och bredd som krävs för årets tuffa motstånd och spelschema.” 

Carlstad Crusaders inleder årets säsong redan helgen 9-10 April och serien kommer vara färdigspelad 9 juli då SM-finalen går av stapeln i Stockholmsregionen.

Speltider för Champions Leaguegruppspelet är nu klar och Carlstad Crusaders inleder hemma mot turkiska ligatvåan Istanbul Koc Rams den 30 april kl 15:00 på Tingvalla IP för att sen spela mot Ryska mästarna St Petersburg Griffins borta den 14 maj kl 13:00. Vinnaren av gruppen går sen vidare till Final Fourslutspelet 22-24 juli.