Välmeriterad offensiv koordinator klar för Crusaders

Från Carlstad Crusaders

Nu är den nya offensiva koordinatorn för Carlstad Crusaders kontrakterad och kommer att anlända till Karlstad i början av mars. Det är Stephen Parker, 31 år, som kommer att leda mästarklubbens anfall det kommande året.

#74 Stephen Parker, Arkansas razorbacks
#74 Stephen Parker, Arkansas Razorbacks

Stephen Parkers karriär startade i St. Paul’s Catholic High School i Mandeville, Louisiana USA, där intresset för amerikansk fotboll startade. Han visste redan där att hans favoritposition skulle bli den offensiva linjen då han blev utsedd till All-State laget och fick vara med och spela en internationell turnering mot lag från Kanada, Europa och Japan. Efter highschool följde han i sina föräldrars fotspår och började studera på University of Arkansas. Han blev snabbt en stjärna på skolans fotbollslag som kallas Razorbacks och spelar i den högsta Collegeligan NCAA div I.

Under tre säsonger startade han på den offensiva linjen där han var med att leda ett av USAs bästa spring-attack under dessa tre år och vann SEC Western Divisionen 2006 samt fick spela Capital One Bowl där de knappt förlorade mot Wisconsin. Stephen blev utsedd till All-SEC på sin position detta år och även fick utmärkelsen All-American. Han blev inte draftad året därpå men blev ändå upplockad av NFL laget Miami Dolphins och spelade fyra försäsongsmatcher men fick tyvärr inte plats i truppen inför säsongen 2007.

Stephen Parker2009 inledde han sin coachkarriär på division I laget Oklahoma State University och var med att ta laget till tre Bowl matcher (två vinster) och seger i Big12 konferensen 2011 innan han 2012 fick rollen som offensiv koordinator på div II laget New Mexico Highlands University där han ledde det 6:e rankade anfallet i landet till flertalet skolrekord.

2014 vände han blickarna mot Europa och blev offensiv koordinator i Munich Cowboys (8-6) i Tyska GFL där det passningsglada anfallet producerade över 6000 yds och tog laget till slutspel, men där det tog stopp i kvartsfinalen mot de blivande tyska mästarna New Yorker Lions. 2015 tog han rollen som huvudtränare och offensiv koordinator i Kiel Hurricanes (9-3) som var ett av de mest explosiva anfallslagen som rankades som nr 1 i Tyska GFL som producerade 5883 yds och 71 TDs. Det blev dock stopp i kvartsfinalen och efter säsongen lämnade Stephen laget.

Nu kommer Stephen till Karlstad i början av mars och får uppgiften att introducera nye QBn Philip Juhlin i Carlstad Crusaders anfall och får den tuffa uppgiften att försvara både det svenska guldet såväl som vinsten i Champions League.
“Det är en stor ära att komma till Karlstad och få leda anfallet för Carlstad Crusaders denna säsong. Carlstad Crusaders organisation är en av de främsta klubbarna i hela Europa. Jag har bara hört bra saker om spelarna, ledning och fans. Jag ser fram emot att bidra, utveckla anfallet vidare och göra 2016 till ännu en säsong att minnas.” Säger Stephen om att komma till Karlstad och Crusaders.

Stephen Parker, Kiel Baltic Hurricanes
Stephen Parker, Kiel Baltic Hurricanes

– “Stephen är en komplett anfallscoach, han har en bakgrund som spelare på den offensiva linjen vilket passar oss perfekt då vi har några riktigt bra unga talanger på denna position som nu får en mentor och möjligheten att få den bästa tränaren i Sverige på denna positionen, sen tror jag även våra lite äldre rävar får nytändning av detta.” Säger klubbdirektören Robert Sundberg och fortsätter. “Han har också utvecklat sin kunskap om både passnings och springspelet under riktigt bra program i USA vilket han visat på högsta nivå i tyska GFL där hans anfall varit bra balanserade med ett explosivt tänk och högt tempo som passar hur vi spelat de senaste åren.”