Andra gången gillt – Zach blir Stockholms nya quarterback

Från Stockholm Mean Machines

Samma kväll som kronprinsessan Viktoria fick en son gjorde Stockholm Mean Machines klart med sin QB för säsongen 2016 – Zachary ”Zach” Anderson.

Division 3-skolan University of Mary Hardin-Baylor i Texas slutade förra året 11-2 och blev utslagna i kvartsfinalen av slutspelet. Laget leddes av QB Zach Anderson, som under säsongen fick fram 59,9% av sina passningar för 2 613 yards och 23 touchdowns mot endast 6 interceptions. Han sprang också 103 gånger för 376 yards och 4 TD’s.

Mary Hardin–Baylor slutade säsongen 2015 som det sjunderankade Division 3-laget i USA och har en lång tradition av vinnande säsonger bakom sig. Bland matcherna i skolans historia har det spelats fem där QB:n passat för mer än 300 yards – och i fyra av dessa fem matcher så var QB:n Zach Anderson, som startade för skolan åren 2013 till 2015. Under sitt första år som starter gick skolan obesegrade genom säsongen.

Zach Andersson och Stockholm Mean Machines är överens om ett kontrakt över säsongen 2016 och han kommer att ansluta till laget inom kort.

Tidigare under torsdagen rapporterade Stockholm att man gjort klart med en ny receivertränare.

Ricky Peña Viteri är klar som WR-coach för Stockholm Mean Machines herrseniorlag.

Ricky Peña Viteri kom till Stockholm Mean Machines inför säsongen 2014 från superseriekonkurrenten Tyresö Royal Crowns, där han främst spelade wide receiver.

I Stockholm under säsongen 2014, som också blev Rickys sista som spelare, blev det istället som defensiv back han kom att spela. Nu återvänder han till den offensiva sidan av bollen men denna gång som positionstränare för Stockholms wide receivers.

Ricky Peña Viteri kommer ursprungligen från Kalifornien och flyttade till Sverige år 2007 där han började sin svenska amerikanska fotbollskarriär i Djurgården.