Belgisk receiver klar för Carlstad Crusaders

Från Carlstad Crusaders

Ruben De Ruyter heter Carlstad Crusaders senaste tillskott till WR gruppen som nu är komplett inför säsongen. En ung och hungrig spelare som får chansen att utvecklas under nya offensiva koordinatorn Stephen Parker.

Ruben De RuyterUnder hösten initierades en dialog med den Belgiske passingsmottagaren Ruben De Ruyter vilket ledde till att han blev inbjuden till föreningens Training Day under hösten. Där gjorde den 21 årige spelaren ett gott intryck på sportgruppen och under veckan gjordes all formalia klart och Ruben kommer ansluta till truppen innan första träningslägret startar 10 mars.

Trots en kort tid som amerikansk fotbollsspelare har den 186 cm och 87 kg tunge De Ruyter gjort en snabb karriär inom sporten då han så sent som 2013 började spela i Belgien. 2014 blev han Belgisk mästare och uttagen i Belgiska landslaget där han gjort fem landskamper samt valdes till en av kaptenerna under 2015 års säsong. Han signade 2015 med det Tyska topplaget Cologne Falcons men när laget fick ekonomiska problem och drog sig ur förstadivisionen valde han spel i tyska andradivisionen med Leipzig Lions.

Ruben De Ruyter-“Ruben visade under vår Training Day att han är en football player, han har en naturlig instinkt att ta sig till bollen och är en atlet. Vår WR grupp ser riktigt vass ut och med Ruben i laget kommer vi också få en flexibilitet där vi kan ge några av våra WR möjlighet att få speltid på den defensiva sidan av bollen.” Säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg. “Han är en spelare som alltid ger 100% och kommer bidra på anfallet såväl som på special teams. Man ser tydligt hans talang och jag tror han kommer utvecklas enormt under detta året med oss.”

Själv säger Ruben om att komma till Karlstad: -“Jag är mycket glad över denna möjligheten att få komma till Carlstad Crusaders, den amerikanska fotbollen blir inte mycket bättre än så här i Europa. Det är skönt att den långa rekryteringsprocessen nu är över och jag är redo att börja arbeta. Jag vill komma in, ge allt och göra en skillnad för det här laget både på och av planen.”