Hartigan blir Crusaders femte och sista import

Från Carlstad Crusaders

Nu är sista importplatsen fylld då Josh Hartigan tar plats på den defensiva linjen. I och med detta är lagbygget inför säsongen i princip klart och efter helgens camp med Oslo Vikings har nu laget tre veckor på sig att spela ihop sig inför premiären mot Tyresö Royal Crowns den 8 april. 

Efter en längre tids arbete och planering har nu valet på den andra importplatsen i laget gjorts. Det är den 26 årige defensive linjespelaren Josh Hartigan, 189 cm och 109 kg från USA som kommer att ansluta till truppen inom kort. Med två camps, det senaste tillsammans med Oslo Vikings nu under den gångna helgen, har försäsongen startat riktigt bra och tillskottet av Josh kommer bli pricken över i:et på den defensiva sidan av bollen.

Josh kommer från högsta collegenivå, Division 1 och laget Colorado Buffaloes, där han mellan åren 2008 och 2011 samlade på sig 57 tacklingar och 7 sacks och startade 19 matcher under de två sista säsongerna. Han spelade under denna tid med coachen Dan Hawkins som förra året coachade Carlstad Crusaders till Guld både i Champions League och Superserien. Både Coach Hawkins och tidigare Crusaders coachen Rick Rhoades har haft bra saker att säga om Josh samt han har även spelat mot Carlstad Crusaders offensiva koordinator Stephen Parker under sin tid i Tyskland som såg en spelartyp han gillade. Under de senaste åren har han spelat vidare i Europa hos Tyska Hamburg Blue Devils, Kiel Baltic Hurricanes och senast i Polska Wroclaw Panters.

Josh Hartigan
“Josh är preceis den spelartypen vi söker, en snabb atletisk defensiv linjespelare som har en bra motor och snabbt kan ta sig till motståndarnas QB. Han kan spela inne som defensiv tackle, men också som defensiv end, han kan ta ett kliv ner som line backer och han spelade en del på den offensiva sidan av bollen också.” Säger klubbdirektören Robert Sundberg. “Just nu känns det som vi är klara med vårt lagbygge, blir det någon ytterligare spelare är det bara en bonus. Vi har en intensiv period med bara tre veckor kvar till premiären, vi har nya playbooks på både anfallet och försvaret, men jag hopps vi är redo till den 8 april då Tyresö står på andra sidan planen och vi vet att de kommer vara redo.”

Josh själv säger så här om övergången: “Jag är superglad över att spela för ett lag med kaliber att bli mästare i både Sverige och Europa, sen ser jag fram emot att fortsätta en vinnande tradition och hjälpa laget så mycket jag kan. Att få tryck på motståndarlagets QB är en stor del av mitt spel och jag kommer hit för att göra just det, jag vill få sacks och störa QB:n. Jag vill tillföra fart, energi och spännande spel och kan knappt vänta på att komma tillbaka till planen igen.”