William James – Sveriges andra utlandsexport 2016

Den internationella nyhetsajten American Football International rapporterade tidigare idag att tidigare Arlanda Jets spelaren William James blir näste svensk att spela proffesionellt utomlands 2016.

Foto: American Football International
Foto: American Football International

Wiliam har spenderat de senaste fyra åren med att spela safety för DI-skoalan University of North Dakota Fighting Hawks. Ny klubbadress blir den tyska toppklubben Dresden Monarchs där bland annat tidigare 86ers quarterbacken Jeff Welsh spelat innan han kom till Sverige 2015.

I ett uttalande till AFI passade William på att tacka sina tidigare tränare här hemma i Sverige.
“– I earned a degree in kinesiology so I am pretty happy. Coach Leijten gave me a chance to continue playing football in the best league in Europe so I took it. I really appreciate the support I have had from my family, and also from BD Kennedy, Ville Korhonen and Moe Kadhkodai.”

Vi på Swedish Football Network ser fram emot att följa William och hans Monarchs i jakten på GFL-titel!