Limhamn satsar på amerikansk quarterback

Från Limhamn Griffins

Efter en lång och detaljerad rekryteringsprocess står det nu klart att Limhamn Griffins kommer starta en amerikan på quarterback positionen för första gången på många år.

Ensminger_2Brian Ensminger kommer från Baton Rouge i USA och har fostrats på Hahnville highschool och sen vidare på college via Southeastern Louisiana University till Belhaven University. Efter att ha tagit examen hade Ensminger en sejour i tyska högsta ligan under 2015 och har nu alltså valt att fortsätta sin europeiska fotbollskarriär i Sverige och Limhamn Griffins.

Valet av quarterback för årets säsong har varit en utdragen process och även om man helst sett Brian komma över och delta i mer av förberedelserna under försäsongen var det viktigt att hitta en spelare som kunde ta sig an det fulla uppdraget. Brian förväntas leda Griffins offense och vara en ledande spelare på och utanför planen men han har även ett stort ansvar i att utveckla de svenska talanger som klubben har. Det börjar med Hampus Kristensson, som under flera år varit startande quarterback i Limhamn Griffins, men inkluderar även spelare från de yngre leden där mycket talang finns men där man bedömt att ta in en amerikansk quarterback är det bästa sättet att ge dessa talanger den fulla utvecklingsmöjlighet de förtjänar. Detta är en stor del i varför valet föll på just Brian, efter att ha diskuterat med en lång rad framgångsrika quarterbacks framstod han som den spelare som passade klubbens mentalitet bäst och känner enormt engagemang för att ta sig an hela uppgiften vi har på bordet.

– Det är få lag förunnat att ha en så stark helsvensk QB som vi har i Hampus och valet att ta in en amerikan på den positionen satt långt inne. Vi ser att detta är en långsiktig satsning för att den här säsongen ha en QB som såklart leder vårt anfall på planen men framförallt någon som är starkt engagerad i att dela med sig av sin erfarenhet och utveckla Hampus och de andra talangerna vi har i klubben. Av alla positioner är helt klart QB positionen den många lag i Superserien ser mest kortsiktigt på vilket förbluffar mig, det är nya importspelare varje år i många klubbar vilket gör det svårt att utveckla internt och hålla en konsekvent identitet. Detta är inte ett avsteg från vår långsiktighet vad det gäller quarterback utan mer nästa steg i att säkra en hållbar intern satsning på svenska talanger genom att ge dem ytterligare verktyg för att utvecklas, verktyg som vi inte har lokalt”, säger lagledare Carl Klimfors.